1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. HopLop Oy

Pääomasijoitusyhtiö Capman ostaa HopLopin

Järjestelyn avulla on tarkoitus auttaa HopLop koronapandemian yli.

HopLop Oy
Lasten sisäleikkipuisto Hoplop.
HopLop on Suomen suurin seikkailupuistoketju. Tomi Natri / AOP

Pääomasijoitusyhtiö CapMan ostaa HopLopin, joka on kasvanut Suomen suurimmaksi seikkailupuistoketjuksi. Sijoituksen tekee CapManin Special Situations -rahasto, joka hankkii HopLop-konsernin koko osake- ja lainapääoman.

Järjestelyn avulla on tarkoitus auttaa HopLop koronapandemian yli ja vauhdittaa sen tulevaa kasvua. CapMan toteaa, että HopLopin kehitys ennen koronaviruspandemiaa oli vahvaa. Viime vuoden alun kuukaudet ennen pandemian puhkeamista olivat yhtiön historian parhaita. Kriisin iskettyä yhtiö sopeutti ja tehosti toimintaansa.

– Nyt tehty yritysjärjestely mahdollistaa HopLopin taseen tervehdyttämisen sekä liiketoiminnan jatkuvuuden ja kasvun turvaamisen pitkälle tulevaisuuteen. Toiminnan kansainvälistyminen voi jatkua, sanoi CapMan Special Situations sijoitustiimin partneri Jari Vikiö tiedotteessa.

Special Situations -rahasto on perustettu tukemaan suomalaisia yrityksiä taloudellisen murrosvaiheen yli.

HopLopin toimitusjohtajana jatkava Kalle Peltola oli tyytyväinen, että yhtiön haastavaan tilanteeseen on saatu erinomainen ratkaisu.

– CapMan mahdollistaa yrityksen pääomarakenteen kokonaisvaltaisen uudistamisen ja antaa meille vahvat edellytykset selättää koronakriisi, kehittää yhtiötä edelleen ja mahdollistaa uusi kasvu, Peltola sanoi tiedotteessa.

Omistajanvaihdos ei vaikuta HopLopin päivittäiseen toimintaan. Vuonna 2006 perustetulla HopLopilla on 19 toimipistettä ympäri Suomen. Ensimmäinen ulkomainen toimipiste avattiin Saksaan vuonna 2018.

Lisää aiheesta:

Lasten seikkailupuisto HopLop hakeutuu yrityssaneeraukseen: paikat pysyvät auki

Lue seuraavaksi