1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Riihimäki

Riihimäen seudulle esitetään sisätilojen kahden viikon sulkemisia

Riihimäen alueella koronatilanne on muuta maakuntaa vaikeampi.

Riihimäki
Kotiliikunta välineitä lattialla.
Tartuntatautilakiin perustuva päätös sulkisi toteutuessaan esimerkiksi kuntosalit ja liikuntatilat kokonaan. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Riihimäen seudulle suunnitellaan sisätilojen sulkemista kahdeksi viikoksi. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä pyytää Etelä-Suomen aluehallintovirastoa tekemään asiasta päätöksen.

Rajoitus koskisi toteutuessaan myös Loppea ja Hausjärveä. Riihimäen alueella koronatilanne on muuta maakuntaa vaikeampi.

Perusteluna on koronan ilmaantuvuuden kasvu, epäselvät tartuntaketjut brittivariantti-altistuksineen, jäljityksen merkittävä kuormittuminen ja uhka hoitokapasiteetin vaarantumisesta. Toteutuessaan ratkaisu sulkisi esimerkiksi kuntosalit ja liikuntatilat kokonaan.

Rajoituksia jo nyt

Jo nyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt kokoontumisrajoituksia koko Kanta-Hämeessä. Perjantaista 5. maaliskuuta alkaen kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Pienempiäkin kokoontumisia tulisi välttää aina, kun se on mahdollista. Päätös kokoontumisrajoituksista koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Lisäksi avin päätös velvoittaa julkisia ja yksityisiä toimijoita varmistamaan että asiakkaiden tai osallistujien väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Päätös ei koske sisätiloja, joissa on samanaikaisesti enintään kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa rajana on 50 asiakasta. Rajoitus on voimassa 31. maaliskuuta asti.

Lue seuraavaksi