1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Karjalan osuuskauppa

PKO aloittaa koko konsernia koskevat yt-neuvottelut

Korona on iskenyt erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimintaan sekä liikkumiseen.

Pohjois-Karjalan osuuskauppa
Mies katsoo kaukaisuuteen
PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä toivoo, että lomautuksilta vältytään.Ari Tauslahti/Yle

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa käynnistää koko konsernia koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Koronaviruspandemia vaikuttaa erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan sekä liikkumiseen. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat vähentyneet merkittävästi ravintoloissa, parturi-kampaamoissa ja liikenneasemilla.

PKO arvioi, että tilanne tulee vaikeutumaan edelleen. Yt-neuvotteluissa arvioidaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan muita toimia. Tavoitteena on, että työntekijöitä ei jouduta irtisanomaan, vaan kaikille pystytään tarjoamaan muuta työtä.

– Kun toisilla toimialoilla työ vähenee, meillä on tarve varmistaa, että ruokakaupoissamme on myös tulevalla kesäkaudella riittävästi työntekijöitä. Neuvotteluissa keskustellaan toistaiseksi voimassaolevista lomautuksista, mahdollisista työtehtävien ja vastuualueiden muutoksista sekä työtehtävien siirroista, toteaa PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

− Tämä asia ei valitettavasti ole meidän käsissä: ellei valtiovalta suunnittelisi erilaisia rajoitustoimia ja korona jylläisi myös Pohjois-Karjalassa, meillä ei olisi tarvetta yt-neuvotteluille, Kivelä jatkaa.

Lue seuraavaksi