1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hukkuminen

Länsi-Suomen merivartiosto: Älä mene jäälle

Merialueen heikkoihin jäihin on hukkunut tällä viikolla jo kaksi ihmistä.

Jossain kyltti varoittaa heikoista jäistä. Muualla pitää itse ymmärtää varoa. Kuva: Yle / Julia Sieppi

Länsi-Suomen merivartiosto varoittaa jäillä liikkumisesta. Tällä viikolla merialueella on hukkunut jo kaksi ihmistä heikkoihin jäihin. Kemiönsaaren Rosalan Lillholmenissa hukkui torstaina mies pudottuaan heikkoihin jäihin. Aiemmin tällä viikolla potkukelkkailija hukkui pudottuaan jäihin Sipoossa.

Merivartiosto kirjoittaa twitterissä, että viimeksi perjantaina aamulla mönkijällä liikkunut mies vajosi jäihin Porin pohjoispuolella. Mies pääsi omin voimin ylös avannosta, mutta putosi jäiden läpi vielä uudelleen. Sen jälkeen hän löysi turvallisen reitin saareen ja otti yhteyttä merivartiostoon.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Merivartiosto muistuttaa, että surullisiin hukkumistilastoihin liittymisen välttää pysymällä maissa.

– Jäät ovat todella arvaamattomat ja olosuhteiden muutokset tekevät jäällä liikkumisesta hullunrohkeaa arpapeliä, jossa ei voittajia ole. Merivartiosto suosittaa vahvasti nauttimaan kevättalven säistä, mutta tehkää se maissa.

Lue myös:

Rymättylässä jäihin pudonnut mies kuljetettiin helikopterilla hoitoon Tyksiin – Meripelastusjohtaja: Talven jäät alkavat olla tässä