1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rautjärvi

Ulkomaalaisille nuorille haetaan isäntäperheitä Rautjärvellä

Etelä-Karjalan pieniin lukioihin ollaan ottamassa uzbekistanilaisia nuoria opiskelemaan.

Arkistokuva Simpeleen koululta. Kuva: Ulla Ylönen / Yle

Rautjärven kunta hakee kahta isäntäperhettä ulkomaalaisille opiskelijoille.

Etelä-Karjalan pieniin lukioihin ollaan ottamassa uzbekistanilaisia nuoria opiskelemaan. Rautjärvelle on tarkoitus tulla syksyllä kaksi nuorta.

Nuoret on tarkoitus majoittaa ensisijaisesti isäntäperheiden luo.

Rautjärven kunnan hyvinvointijohtaja Virpi Nevalaisen mukaanisäntäperheen tulisi sitoutua tehtävään vähintään vuodeksi, että nuori pääsee perehtymään suomalaiseen elämään ja tapoihin.

– Nuorelle pitäisi tarjota oma huone ja kouluruokailun ulkopuoliset ateriat. Tietysti on plussaa, jos samassa perheessä on samanikäisiä opiskelukavereita, mutta se ei ole vaatimus.

Toisena vaihtoehtona kunta hakee nuorille myös tukihenkilöitä. Tällöin nuoret asuisivat omassa asunnossa ja heillä olisi käytettävissä tukihenkilö, jolta voi kysyä mieltäaskarruttavia asioita. Tukihenkilö voisi myös perehdyttää nuoria suomalaiseen kulttuuriin.

– Toivomme, että nuoret otettaisiin mukaan normaaliin elämään, että nuorelle tulee kokemuksia. Tarkoitushan on, että nuoret oppivat suomen kielen ja meillä on tulevia asukkaita Etelä-Karjalaan.

Isäntäperheille on tarkoitus maksaa kulukorvausta ruokailu- ja muista kuluista. Isäntäperheiden hakuaikaa ei ole vielä rajattu tarkemmin, sillä kesällä selviää tarkemmin millaisia nuoria Suomeen olisi tulossa.

Lue myös:

Rautjärvelle houkutellaan lukiolaisia ilmaisilla asunnoilla – asuntoa tarjotaan ensi syksynä aloittaville

Suomea uhkaa hidas nuorisokato – Angry Birds -pelin kehittäjä alkaa tuoda nuoria pieniin kuntiin ulkomailta: ''Vaihtoehto on, että lukiotoiminta loppuu''