1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perusmäki, Espoo

Juomavesi keitettävä Espoon Perusmäessä putkirikon takia

HSY ottaa vesinäytteitä ja antaa uudet ohjeet sunnuntaina.

Perusmäki, Espoo
Henkilö pesee astioita.
Juomavesi keitettävä Espoon Perusmäessä putkirikon takia. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Juomavesi on keitettävä Espoossa Perusmäen kaupunginosassa vesijohdon rikkoontumisen takia, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Vesijohdot huuhdellaan varmuuden vuoksi ja veden käyttökelpoisuus varmistetaan vielä näytteenotolla, HSY tiedottaa. Se lupaa antaa uudet ohjeet sunnuntaina 7. maaliskuuta klo 12.

Vedenkeittokehotus koskee 460 kiinteistöä.

Hanavettä ei voi käyttää keittämättä juomavetenä eikä ruuanlaittoon. Vettä on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. HSY:n mukaan myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä.

Hanavettä voi käyttää vessan huuhteluun. Sillä voi myös peseytyä, jos vedessä ei ole tavanomaisesta poikkeavaa väriä tai hajua. HSY:n tiedotteen mukaan myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on kuivattava tarkasti.

Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, vettä pitää juoksuttaa. Jos vesi ei ole kirkasta kymmenen minuutin juoksutuksen jälkeen, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön, isännöitsijään tai HSY:n vesihuollon vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000.

Vaikka vesi olisi kirkasta, HSY suosittaa juoksuttamaan vettä kaksi minuuttia ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Väliaikaisia vedenjakelupisteitä on Palstalaisentie 8:ssa, Punametsän ja Punametsäntien risteyksessä, Pikkunevantien ja Daaliakujan risteys, Valssitien ja Valssikujan risteyksessä sekä Kalliomäentien ja Nyppylätien risteyksessä.

Lue seuraavaksi