Hyppää sisältöön

Juomavesi keitettävä Espoon Perusmäen kaupunginosassa putkirikon vuoksi

Perusmäen kaupunginosassa keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Kuvituskuva. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Kaikki juomavesi on varotoimenpiteenä keitettävä ennen käyttöä Espoossa Perusmäen kaupunginosassa vesijohdon rikkoutumisen vuoksi, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY. Keittokehotus koskee 460 kiinteistöä.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vesijohdot huuhdellaan ja veden käyttökelpoisuus varmistetaan näytteenotolla. Uudet ohjeet veden käytöstä annetaan sunnuntaina.

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä.

Hanavettä voi käyttää peseytymiseen ja astianpesuun, jos siinä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Astiat on pesun jälkeen kuivattava huolellisesti.

HSY kehottaa juoksuttamaan vettä hanoista ja vesiliitännöistä kaksi minuuttia ennen ensimmäistä käyttöä. Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, eikä kymmenen minuutin juoksutus paranna laatua, HSY kehottaa ottamaan yhteyttä huoltoyhtiöön, isännöitsijään, vesihuollon vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000 tai kaupungin ympäristöterveyteen.

.
.