Hyppää sisältöön

Lumisade ja teiden liukkaus haittasivat hiihtolomalaisten paluuliikennettä – Simossa nelostiellä sattui useita kolareita

Lapin teillä sattui useita onnettomuuksia. Liikennekeskus varoitti pöllyävästä lumesta ja liukkaista teiden pinnoista.

Pöllyävä lumi ja liukas tienpinta haittasivat liikennettä Lapin teillä. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Lauantai oli Lapissa hiihtolomaa viettäneiden keskisuomalaisten paluupäivä. Liikenteessä se näkyi hieman tavanomaista suurempina liikennemäärinä. Lumisateesta ja pöllyävästä lumesta oli haittaa liikenteelle varsinkin Etelä-Lapissa.

Kittilä - Rovaniemi valtatiellä Jääskön liikennemäärän mittauspaikalla autoja oli puolen päivän tienoilla liikkeellä kohti etelää noin 250 ajoneuvoa tunnissa. Tieliikennekeskuksen mukaan liikenne oli sujuvaa.

Valtatiellä 21 Pellon pohjoispuolella etelään matkasi noin 350 ajoneuvoa tunnissa. Liikenne oli myös länsirajalla sujuvaa hieman ennen puoltapäivää lauantaina.

Valtatiellä 4 Keminmaan Jokisuun mittauspaikan ohi ajoi keskipäivän aikaan etelän suuntaan noin 1150 ajoneuvoa tunnissa. Pohjoisen suuntaan liikennettä oli hieman vähemmän.

Liikenne Kemin pohjoispuolella moottoritiellä oli liikennetilannekartan mukaan sujuvaa automäärästä ja lumisateesta sekä tuulesta huolimatta.

Etelä-Lapissa ruuhkaisempaa ja nelostiellä sattui useita kolareita

Kemin eteläpuolella ei kuitenkaan vältytty onnettomuuksilta. Valtatiellä 4 lähellä Simoa sattui peräti kolme liikenneonnettomuutta muutaman tunnin sisällä.

Kello 11 jälkeen sattui useamman ajoneuvon liikenneonnettomuus lähellä Simoa. Paikkaa raivattiin usean tunnin ajan ja yksi ajokaista oli suljettu.

Noin klo 13 sattui uusi onnettomuus hieman ensimmäisestä onnettomuuspaikasta Kemin suuntaan ja puoli tuntia myöhemmin tapahtui kolmas onnettomuus Simon eteläpuolella. Onnettomuuksissa vältyttiin vakavilta henkilövahingoilta.

Ylimääräistä jännitystä aiheuttivat lisäksi Kemin eteläpuolella nelostiellä liikkuneet hirvet. Liikennekeskuksen mukaan Hepolan liittymän ja Ajoksen liittymän välillä liikkui hirviä tiellä ja ne aiheuttivat haittaa sekä pohjoiseen että etelään suuntautuneelle liikenteelle.

Tie oli tukossa puolenpäivän aikaan myös Ranualla. Nuupas - Simo välisellä tiellä tukkirekka joutui onnettomuuteen ja kuorma hajosi tiellä. Paikan raivaus kesti useita tunteja.