1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Myanmar

Myanmarissa levottomuudet jatkuvat – Turvallisuusjoukot hajottivat mielenosoituksia kyynelkaasulla

YK:n turvallisuusneuvostolta vaaditaan toimenpiteitä Myanmarin sotilasjohtoa vastaan.

Myanmar
Protestoijia kadulla.
Myanmarissa Yangonissa on ollut jälleen väkivaltaisia protesteja.Lynn Bo Bo / EPA

Myanmarin turvallisuusjoukot ampuivat lauantaina kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja kohti mielenosoittajia maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa. Mahdollisista loukkaantuneista ei ole toistaiseksi tietoa, uutistoimisto Reuters raportoi.

Protestoijat vastustavat maassa vallan kaapannutta sotilasjunttaa ja syyttävät sitä mielenosoittajien tappamisesta.

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa on nähty paljon levottomuuksia sen jälkeen, kun kenraali Min Aung Hlaing nousi helmikuun alussa valtaan ja määräsi valtionkansleri Aung San Suu Kyin kotiarestiin.

YK:n mukaan tähän mennessä ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa Myanmarin väkivaltaisuuksissa – pelkästään keskiviikkona 38 kuoli sotilaiden voimankäytön johdosta.

Lauantaina protestit alkoivat vain muutama tunti sen jälkeen, kun YK:n Myanmarin erikoislähettiläs Christine Schraner Burgener pyysi Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostoa ryhtymään toimenpiteisiin sotilasjunttaa vastaan.

Burgenerin mukaan turvallisuusneuvoston on muodostettava yhteinen rintama ja tuettava selvästi Myanmarin kansaa, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Lue lisää:

Myanmarin protesteissa tähän asti verisin päivä, ainakin 38 kuoli – Katso video mielenosoituksista

Britannia on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan Myanmarin tilanteen vuoksi

Naapurimaat kehottivat Myanmarin sotilasjunttaa palauttamaan demokratian, mutta pakotteita ei aiota asettaa – Myanmarissa poliisi hajottaa mielenosoituksia tainnutuskranaateilla

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi