Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi koronaelvytyspaketin – edustajainhuoneen äänestettävä vielä kertaalleen

1 900 miljardin dollarin elvytyspaketin toivotaan antavan piristysruiskeen koronan rasittamalle kansantaloudelle.

Presidentti Biden kommentoi elvytyspaketin etenemistä
Presidentti Biden kommentoi elvytyspaketin etenemistä

Yhdysvalloissa senaatti on hyväksynyt 1 900 miljardin dollarin koronaelvytyspaketin läpi yön kestäneiden äänestysten jälkeen.

Presidentti Joe Biden kutsui ratkaisua "jättimäiseksi askeleeksi" kohti pandemian runteleman Yhdysvaltain talouden elvytystä, kertoo uutistoimisto AP.

– Lupasin yhdysvaltalaisille, että apua on tulossa. Tänään voin sanoa, että olemme ottaneet jättimäisen askeleen tuon lupauksen pitämiseksi. Se ei tietenkään ollut helppoa, eikä aina kovin nättiä. Mutta tarvitsimme sitä epätoivoisesti, Biden sanoi puheessaan Valkoisessa talossa.

Paketti jumiutui aiemmin senaattiin tuntien ajaksi, kunnes kompromissi saavutettiin myöhään perjantaina paikallista aikaa.

Edustajainhuoneen äänestyksen läpäissyt elvytyspakettiesitys takasi 400 dollarin viikoittaisen työttömyysturvan työpaikkansa menettäneille aina elokuun loppuun asti.

Senaatin kompromississa viikoittaisen työttömyysturvan tasoa alennettiin 300 dollariin, mutta samalla sen ensimmäiset runsaat 10 000 dollaria ovat verovapaita.

– Olemme saavuttaneet kompromissin, joka mahdollistaa talouden nopean toipumisen ja samalla suojaa työttömyystuen saajia odottamattomilta veroilta ensi vuonna, arvioi julkilausumassaan Länsi-Virginiaa edustava demokraattisenaattori Joe Manchin.

Manchin ilmoitti perjantaina yllättäen vastustavansa puolueensa ajamaa tukipakettia, mikä käynnisti uudelleen neuvottelut paketin yksityiskohdista.

Senaatin lakiesitykseen tekemien muutosten vuoksi paketti palaa vielä edustajainhuoneeseen uuteen äänestykseen ennen kuin presidentti Joe Biden voi allekirjoittaa sen laiksi, kertoo CNN.

Bidenin Valkoinen talo on jo ilmaissut tukevansa kompromissiratkaisua.

Lue lisää:

.
.