1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Olkiluodon ydinvoimalaitos

Olkiluodossa työskenteleviä sairastunut koronaan – tartunnat todennäköisesti peräisin vapaa-ajalta

Koronatartunta on todettu kahdeksalla työntekijällä.

Olkiluodon ydinvoimalaitos
Olkiluotobygge i mörker
Olkiluoto 3-ydinvoimalan rakennustyömaa Eurajoella.Industrins Kraft

Kahdeksalla Eurajoen Olkiluodon alueella työskentelevällä on todettu koronatartunta. Henkilöt kuuluvat kahden yrityksen palvelukseen ja työskentelevät kahdessa eri työpisteessä, kerrotaan Rauman kaupungin tiedotteessa..

Altistuneita henkilöitä on 14. Heidät on asetettu karanteeniin. Tartunnan saaneet asuvat samassa yhteisössä Raumalla. Muiden työssä altistuneiden joukossa ei ole todettu tapauksia.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai viime viikon tiistaina tiedon kahdesta koronatartunnasta. Altistuneet henkilöt testattiin ja asetettiin karanteeniin. Testattujen joukosta oli sunnuntaihin mennessä ilmennyt kuusi uutta tartuntaa.

Leviäminen työpaikalla epätodennäköistä

Tartunnat eivät ole tämän hetken tiedon mukaan peräisin työpaikalta, vaan todennäköisimmin vapaa-ajalta Rauman alueelta.

– Olkiluodon alueella on voimassa tehokkaat koronatartuntojen leviämistä estävät toimet ja tässäkin tapauksessa Olkiluodossa toimittiin ennakoiden. Näin ollen tartuntojen leviäminen työpaikalla ei näytä todennäköiseltä, toteaa Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen.

Kaikki altistuneet ja karanteenissa olevat työntekijät testataan ennen karanteenin päättymistä.

Lue seuraavaksi