1. yle.fi
 2. Uutiset
 3. Pirkanmaa

Pirkanmaalla 19 uutta koronatartuntaa: Riskiryhmän rokotukset laajenevat 18–49-vuotiaisiin Tampereella

Maanantaina alkoi myös Pirkanmaalla sulkutila, joka siirtää toisen asteen ja yläkoulut etäopiskeluun ja keskeyttää monien harrastukset. 

Kuva: Marko Melto / Yle

Pirkanmaalla kerrottiin maanantaina 19 uudesta koronatartunnasta. Fimlab tutki alueelta 1054 näytettä.

TAYSin sunnuntaina kertoma 52 tartuntaa on Pirkanmaan uusi koronaennätys. Yhteensä todettuja tapauksia on nyt 3 024.

Maanantaina alkoi myös Pirkanmaalla kolmen viikon sulkutila, joka siirtää toisen asteen ja yläkoulut etäopiskeluun ja keskeyttää monien harrastukset.

Tampereella on voinut tiistaina 2.3. altistua koronalle seuraavissa busseissa:

 • bussi nro 25 klo 17.33 alkaen Sammon valtatie-Pyynikintie
 • bussi nro 3B klo 23.40 alkaen Keskustori-Etelä-Hervanta.

Jos olit samassa kyydissä, hakeudu koronatestiin pienistäkin oireista.

Ratinan joukkorokotuspiste avautuu, lisää riskiryhmiä rokotuksiin

Tampereella avataan maanantaina Ratinan joukkorokotuspiste. Nyt rokotetaan riskiryhmäläisiä.

Tampereella on avattu ajanvaraus koronarokotukseen niille 18–49-vuotiaille tamperelaisille, jotka kuuluvat koronaviruksen osalta riskiryhmään 1. Myös samaan riskiryhmään kuuluvien 50–69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Riskiryhmän 1 rokotuksia annetaan ajanvarauksella kaikilla kaupungin terveysasemilla (siirryt toiseen palveluun), myös Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman asemilla. Ajan voi varata mille tahansa terveysasemalle. Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Varaa aika mieluiten verkossa

Rokotusajan voi varata verkossa (siirryt toiseen palveluun). Tämä vaatii tunnistautumista. Ajat näkyvät vain 18–69-vuotiaille.

Jos verkossa varaaminen ei onnistu, saat varattua ajan myös puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

18‒69-vuotiaille riskiryhmiin kuuvien rokotuksiin käytetään Astra Zenecan rokotetta, jota kansallisen suosituksen mukaisesti ei anneta alle 18-vuotiaille eikä yli 70-vuotiaille.

Tampereella on käynnissä myös yli 80-vuotiaiden rokotukset. 75‒79 -vuotiaiden rokottaminen päästään aloittamaan arviolta maaliskuun puolivälin jälkeen. Niistä tiedotetaan tarkemmin lähipäivinä. 70‒74 vuotiaiden rokotukset käynnistyvät huhtikuussa.

Riskiryhmään 1 kuuluvat seuraavat sairaudet tai tilat:

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • vaikea krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen keuhkosairaus
 • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Tarkempi listaus riskiryhmään 1 kuuluvista sairauksista koottu sivulle: Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat (siirryt toiseen palveluun).