1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. padel

Lappeenrannan padel-keskuksen paikka selvisi – lentokentän viereen suunnitteilla kuusi sisäkenttää ja kaksi ulkokenttää

Lappeenrannan uuden padel-hallin on tarkoitus valmistua syksyllä.

Padelia pelataan nelinpelinä. Kuvituskuva.. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Lappeenrannan padel-keskus rakennetaan lentokentän viereen.

Padel on tennistä ja squashia yhdistelevä mailapeli, jota pelataan nelinpelinä. Laji on kasvattanut viime aikoina voimakkaasti suosiotaan.

Lappeenrannan Lentokentäntien varteen, lähelle lentokentän terminaalirakennusta on suunnitteilla kuusi sisäkenttää ja kaksi ulkokenttää.

– Se on meidän mielestä todella hyvien kulkuyhteyksien päässä. Sinne saa riittävän kokoisen hallin ja vielä pari ulkoknettää, joten siinä kohtasi kaikki mitä haettiin, Padel-keskuksen rakennuttamisesta vastaavan Padel Club Finlandin toimitusjohtaja Kalle Väinölä.

Väinölä on jo aiemmin kertonut Ylelle kyseessä olevan parin miljoonan euron investointi.

Lue lisää: Padel-ketju suunnittelee pelihallia Lappeenrantaan – kaupunki taas etsii yrittäjää rakentamaan ulkokenttiä

Etsinnässä yrittäjä

Yhtiö hakee parhaillaan paikallisia yrittäjiä yhteistyökumppaneiksi. Paikalliset toimijat vastaisivat muun muassa keskuksen ylläpidosta.

– Halukkaita on jo ilmaantunut, eli sen suhteen ei ainakaan meillä ole harmaita hiuksia, päinvastoin, kertoo Padel Club Finlandin toimitusjohtaja Kalle Väinölä.

Väinölän mukaan padel-hallin on tarkoitus valmistua syksyllä.

Yksityisen padel-keskuksen lisäksi Lappeenrantaan on suunnitteilla myös padel-ulkokenttiä. Lappeenrannan kaupunki käy parhaillaan muutaman yrittäjän kanssa markkinavuoropuhelua kentistä.

Ulkokentät tulisivat Myllysaaren lähelle Kirkkoherranlahden hiekkakentälle. Kentällä on tällä hetkellä moukarin- ja kiekonheiton harjoitusrinki.