Hyppää sisältöön

Pietarsaari aloitti ruokajakelun etäkoululaisille, mutta toistaiseksi kysyntä on melko vähäistä

Ruokaa jaetaan kahdesti viikossa eli maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Arkistokuvaa. Ruokapakettien jakoa koululaisille Pietarsaaressa viime keväänä. Kuva: Mikaela Löv / Yle

Kouluruokajakelu pyörähti Pietarsaaressa maanantaina käyntiin oppilaiden siirryttyä etäopetukseen, mutta vasta vähäisillä tilausmäärillä.

Kysynnän vähyys yllätti: annoksia tilattiin vain noin sadalle oppilaalle, vaikka jakelun piirissä on jopa yli 1 300 nuorta eli yli 900 yläkoululaista ja reilut 400 lukiolaista.

Ruokapalvelupäällikkö Liisa Kentala Pietarsaaren kaupungilta uskoo hiihtoloman hidastaneet huoltajien heräämistä asialle.

– Viime koronakeväänä annoksia jaettiin enimmillään kuutisensataa päivässä, mutta nyt vain sata. Varmasti tilausmäärät tästä nousevat, ennustaa Kentala.

Ruoka-annokset valmistetaan Oxhamnin keskuskeittiössä, jossa tavallisesti valmistuu päivässä noin 2 400 annosta.

Ruoka on jäähdytetty ja se on lämmitettävä. Annokset säilyvät pari päivää jääkaapissa.

Seuraavien kolmen viikon ajan Pietarsaaressa jaetaan ruokaa kahdesti viikossa eli maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kahdessa jakelupäivässä jakoon lähtee koko viikon ateriat. Tiistaina tarjolla on nakkikastiketta, keskiviikkona broilerpastavuokaa, torstaina hernekeittoa ja perjantaina riisipuuroa.

Jakelu järjestetään Oxhamnin koulun pihalta. Koronaturvallisuutta harjoiteltiin jo viime vuonna, joten turvavälit ja maskit ovat ruokapäällikön mukaan tuttuja kuvioita.

Ruuat on tilattava keskiviikkoisin kello 12:sta mennessä Wilman kautta.

.
.