Hyppää sisältöön

Helsingin kokoomus vahvisti Juhana Vartiaisen puolueen pormestariehdokkaaksi

Vartiainen nousi ehdolle nopeasti sen jälkeen, kun aiemmin esillä ollut Kirsi Piha ilmoitti luopuvansa pormestariehdokkuudestaan

Kansanedustaja Juhana Vartiainen on kokoomuksen pormestariehdokas Helsingissä. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Juhana Vartiainen on valittu kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Valinta tehtiin Helsingin kokoomuksen ylimääräisessä piirikokouksessa.

Piirikokouksen päätös oli yksimielinen. Kokoomuksen tavoitteena on jatkaa Helsingin suurimpana puolueena, jolla on kaupungin pormestarin paikka.

– Nykyaikainen talouskasvu on kaupunkien kasvua. Kaupungeissa ihmiset ovat lähekkäin, keksivät uusia asioita ja vievät kehitystä eteenpäin, Vartiainen arvioi tiedotteessa.

Hänen mukaansa kaikki puolueet toivovat hyviä asioita, mutta kokoomuslaisilla on ymmärrys siitä, että uusi hyvä syntyy ihmisten omasta toiminnasta.

Vartiainen on kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja ja eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja.

Jos Helsingin kaupunginvaltuusto kuntavaalien jälkeen valitsisi Vartiaisen kaupungin pormestariksi, hän jättäisi eronpyyntönsä eduskunnalle.

Pormestariehdokkuus sai kokoomuksessa varsin värikkäitä käänteitä, kun puolue joutui varsin poikkeukselliseen tilanteeseen, jossa vain muutamia viikkoja ennen vaaleja se oli ilman pormestariehdokasta. Ehdokkaaksi aiemmin nimitetty yrittäjä Kirsi Piha ilmoitti yllättäen luopuvansa ehdokkuudesta.

Pihan luopumisen jälkeen Vartiainen kertoi olevansa valmis ehdokkaaksi Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).