1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Pohjois-Pohjanmaalla seitsemän puolueen piirijohtajat tuomitsevat ministeri Kiurua arvostelleen Ilkka Revon käytöksen

Ilkka Repo on pyytänyt käytöstään julkisesti anteeksi sanomalehti Kalevassa. Myös perussuomalaisten johdosta on moitittu Revon kirjoittelua.

politiikka
facebook ja naisen siluetti
Ilkka Repoa arvostellaan muun muassa Facebook-palvelussa käyttämästään kielestä poliittisia päättäjiä kohtaan. Kuvituskuva.Louisa Svensson / AOP

Haapavetisen perussuomalaisten kunnanvaltuutetun Ilkka Revon käyttäytyminen muun muassa sosiaalisessa mediassa on saanut muiden puolueiden pohjoispohjalaiset piirijärjestöt arvostelemaan hänen toimiaan.

Repo on esimerkiksi Facebook-kirjoituksessaan jo viime syksynä vaikuttanut solvanneen rajusti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.).

Sanomalehti Kalevan (siirryt toiseen palveluun) mukaan vanha kirjoitus nousi esiin viime perjantaina, kun keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä jakoi siitä kuvakaappauksen Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun). Kirjoituksesta voi ymmärtää Revon solvaavan Kiurua herjaavin sanakääntein.

Pohjois-Pohjanmaalla seitsemän puolueen piirijärjestöt tuomitsevat sekä Revon kirjoitukset useista poliittisista toimijoista että käytöksen luottamustehtävissä. Järjestöjen puheenjohtajat toteavat, etteivät voi tehdä minkäänlaista yhteistyötä Revon kanssa piirijärjestötasolla. Ilkka Repo on Pohjois-Pohjanmaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Allekirjoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan piirijärjestöjen puheenjohtajat vasemmistosta, kristillisdemokraateista, keskustasta, kokoomuksesta, SDP:stä, vihreistä ja sinisistä.

Repo on aiemmin pyytänyt käytöstään anteeksi Kalevassa (siirryt toiseen palveluun). Perussuomalaisten johdosta on myös kerrottu, ettei Revon kirjoittelu ole ollut hyväksyttävää.

Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan perussuomalaisten puoluesihteeri on pyytänyt asiasta selvitystä.

Lue seuraavaksi