1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Teiden päällystykseen käytettävä rahamäärä laskee viime vuodesta

Itä-Suomen teitä päällystetään 27 miljoonalla eurolla. Kustannustaso ratkaisee, minkä verran töitä saadaan tehtyä.

Ely-keskuksen mukaan tieverkon kunto pysyy ennallaan. Kuvituskuva. Kuva: AOP

Itä-Suomessa päällystetään maanteitä ensi kesänä runsaan 300 kilometrin matkalla. Käytettävissä oleva määräraha on noin 27 miljoonaa euroa, mikä on noin kymmenen miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Lopulliseen päällystyksen määrään vaikuttavat kilpailutettavien urakoiden hinnat sekä päällystyksessä tarvittavien bitumin ja nestekaasun hintakehitys.

Pohjois-Savon ely-keskuksen mukaan päällystetyn tieverkon kunto pysyy ennallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vilkkailla teillä huonokuntoista päällystettä on noin 100 kilometrin matkalla. Vähäliikenteisillä teillä huonoa päällystettä löytyy 1100 kilometriä.

Pohjois-Savossa suurimmat kohteet ovat Kuopion moottoritiellä Leppävirran Humalajoelta Kuopion Petoselle, viitostiellä välillä Nerkoo–Peltosalmi sekä Nilsiän ja Rautavaaran välisellä kantatiellä 75 väli Väätälänkylä–Hankamäki.

Pohjois-Karjalassa merkittävimpiä kohteita ovat valtatie kuudella osuudet Mustalampi–Onkamo ja Juuka–Vihtasuo sekä valtatie yhdeksällä väli Onkamo–Kemie.

Etelä-Savossa isoimmat kohteet sijaitsevat valtatie 14:lla Punkaharjulla, kantatie 71:lla Kerimäen ja Seikanlammen välillä sekä kantatiellä 72 Vangasjärven ja Isokylän välillä.