Hyppää sisältöön

Valmet Automotive aloittaa jättimäiset rekrytoinnit – tavoitteena palkata tuhat uutta työntekijää Saloon ja Uuteenkaupunkiin

Uuteenkaupunkiin tarvitaan 700 uutta työntekijää ja Saloon 300.

Valmet Automotiven akkutehdas Salossa. Arkistokuva. Kuva: Valmet Automotive

Autoja ja akkuja valmistava Valmet Automotive aloittaa tuhannen työntekijän rekrytoinnit tänään.

Autotehdas hakee työntekijöitä Uuteenkaupunkiin ja lisäksi akkuvalmistukseen Saloon. Uuteenkaupunkiin tarvitaan 700 uutta työntekijää ja Saloon 300.

Taustalla on tilauskannan vahvistuminen auton valmistuksessa, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

– Lisäksi rekrytoinnit liittyvät Salon akkutehtaan laajennukseen, sekä Uudessakaupungissa aloittavaan uuteen akkutehtaaseen.

Uuteenkaupunkiin tuleva uusi akkutehdas aloittaa toimintansa loppuvuonna. Sen työntekijöiden rekrytoinnit aloitetaan nyt.

Valmet Automotivella oli edellinen työntekijähaku viime syksynä. Silloin Uuteenkaupunkiin haettiin 400 uutta työntekijää.

– Kaikki on jo suurin piirtein työnsä aloittanut.

Lomautuksista pikavauhtia uusiin työntekijöihin

Vielä vuoden 2020 alussa yhtiössä oli lomautuksia. Salon mukaan yhtiö toipui kuitenkin koronapandemian aiheuttamasta kyykkäyksestä nopeasti.

– Koronan takia jouduimme ajamaan tuotantoa alas. Siitä palauduimme nopeasti viime kesänä ja syksyyn mennessä tuotantomäärät lähtivät kasvuun ja ovat olleet kasvussa siitä asti.

Salon mukaan autoteollisuuden yleiset näkymät ovat selkeytyneet.

– Valmet Automotive on suhteellisen hyvin selviytynyt koronapandemian vaikutuksista ja siitä on myös osoituksena se, että asiakkaan myynti vetää ja se tarkoittaa meille tilauskannan edelleenvahvistumista ja sitä kautta rekrytointeja.

Lue lisää:

.
.