1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Pirkanmaalle kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty torstaista alkaen.

Pirkanmaa
ihminen kadulla
Pirkanmaalle tulee kuuden hengen kokoontumisrajoitus. Kuvituskuva on tammikuulta. Jani Aarnio / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan kokoontumisrajoituksia. Kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty torstaista alkaen.

Tämän lisäksi aluehallintovirasto velvoittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen toimijoita varmistamaan, että yleisissä tiloissa tai yrityksissä henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätös on voimassa kolmen viikon ajan 11.3.–31.3.2021.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan nämä päätökset ovat välttämättömiä pandemiatilanteen hillitsemiseksi. Pirkanmaa on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Kokoontumisrajoitus on annettu tartuntatautilain nojalla.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kuusi ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa koronaohjeita noudattaen.

Yrityksille ja yhteisöille määräyksiä

Alueviraston mukaan esimerkiksi yritysten ja uskonnollisten yhdyskuntien pitää varmistaa, että lähikontaktit voidaan välttää. Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Päätös koskee sisätiloja, joita käyttää yli 10 ihmistä samanaikaisesti, ja rajattuja ulkotiloja, joita käyttää samanaikaisesti yli 50 ihmistä.

Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Keinot toimijat voivat alueviraston mukaan määritellä itse. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämään.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Korjaus 9.3. kello 10.33 Avi korjasi tiedotetta, että rajoitus alkaa torstaina, ei keskiviikkona.

Lue seuraavaksi