1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kasvomaskit

Oletko käyttänyt samaa maskia useasti, vaikka tiedät, ettei saisi? Teemme aiheesta juttua ja keräsimme kokemuksia

Tässä jutussa keräsimme kokemuksia siitä, käytetäänkö maskeja tietoisesti väärin.

kasvomaskit
Kuopiolaisille Veli-Pekka ja Pinja Kärnälle maskin käytöstä on tullut uusi normaali.
Katso videolta, onko maskin käyttäminen koettu vaikeaksi. Pinja Kärnälle maskin käyttämisessä ei ole vaikeuksia. Vesa-Pekka Kärnä on kuukausien aikana oppinut, millaiset maskit hänen kasvoilleen sopivat.

Kasvomaskit ilmestyivät suomalaisten kasvoille viime elokuussa, kun maahan annettiin suositus maskien käytöstä (siirryt toiseen palveluun) (THL). Vaikka maskit ovat olleet osa arkea jo kuukausia, käyttövirheet ovat yhä yleisiä.

  • Kysyimme Sotkamossa, onko kasvomaskin käyttäminen arjessa ollut vaikeaa. Voit katsoa kokemuksia klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Yle kertoi esimerkiksi viime viikolla kuinka kaupan alan työntekijät näkevät mitä erikoisempia tapoja käyttää kasvomaskia. Helmikuussa Iltalehdessä kirjoitettiin ihmisten keksineen erilaisia säilytystapoja (siirryt toiseen palveluun)maskeille syömisen ajaksi.

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos on ohjeistanut, miten maskia tulisi käyttää.

Jos ohjeet ovat ainakin osin monille tiedossa, miksi julkisilla paikoilla näkee silti muun muassa leualle vedettyjä maskeja?

Oletko sinä käyttänyt maskia tietoisesti väärin, ja esimerkiksi pitänyt samaa maskia useasti?

Teemme aihepiiristä juttua, ja halusimme kuulla, miten maskiohjeisiin on viimeisten kuukausien aikana suhtauduttu. Keräsimme kokemuksia, ja vastauslomake on nyt suljettu. Käytämme vastauksia myöhemmin julkaistavassa jutussamme.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue uusimmat tiedot koronaviruspandemiasta tästä artikkelista.

Lue myös: 24-vuotias nainen esitti tervettä eikä kertonut lievistä flunssaoireistaan muille: "Hävettää" – sadat kertovat toimineensa korona-aikana samoin

Lue seuraavaksi