1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Meyer Turku ja Turun AMK syventävät yhteistyötä – telakka kohdistaa kesätöitä ammattikorkeakouluopiskelijoille

Turun ammattikorkeakoulu ja Meyer Turun telakka ovat laatineet yhdessä toimintasuunnitelman.

Turku
Costa Toscana laskettiin vesille Turun telakalla 15.1.2021
Costa Toscana Turun telakalla 15.1.2021. Arkistokuva.Meyer Turku

Turun ammattikorkeakoulu ja Meyer Turun telakka syventävät yhteistyötään.

Osapuolet ovat laatineet yhdessä toimintasuunnitelman, joka sisältää henkilöstön osaamisen kehittämistä, tutkimus- ja kehitystyötä ja opintoihin liittyvää yhteistyötä.

– Turun ammattikorkeakoulu on tehnyt Meyerin kanssa monipuolista yhteistyötä jo pitkään, ja tällä sopimuksella yhteistyö määritellään täsmällisemmin. Samalla kootaan eri toiminnot saman sateenvarjon alle koordinoidummin. Meyer on alueellisesti tärkeä toimija, ja haluamme osaltamme olla tukemassa heidän toimintansa edellytyksiä monella eri tavalla, sanoo tiedotteessa koulutusjohtaja Juha Kontio Turun ammattikorkeakoulusta.

Meyer Turun mukaan yhteistyön avulla telakka löytää tulevaisuuden työntekijöitä itselleen. Lisäksi yhteistyö auttaa tutkimusprojekteissa.

– Meille on elintärkeää pysyä laivanrakennuksen kehityksen kärjessä, missä yhteistyö korkeakoulujen kanssa on yksi keskeinen tekijä, Meyer Turun tuotantojohtaja Mika Heiskanen sanoo.

Tiedotteen mukaan yhteistyösopimuksen kautta telakka kohdistaa kesätyömahdollisuuksiaan erityisesti ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Lue seuraavaksi