Vieremän keskustan puheenjohtaja: Vidgrénistä tehdylle selvitykselle on ollut perusteet

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eveliina Vidgrénin väitetystä epäasiallisesta käytöksestä on tehty selvitys.

Vieremän kunnanhallitus käsittelee asiasta tehtyä raporttia maanantaina 15. maaliskuuta. Kuvituskuva. Kuva: Anssi Lepikko / Yle

Vieremän kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina kunnanhallituksen puheenjohtajan Eveliina Vidgrénin väitettyä epäasiallista käytöstä.

Kuntaan on jätetty Vidgrénin toimintaa arvosteleva kirjelmä, jossa on yksi allekirjoittaja, mutta kirjelmän takana on useita henkilöitä. Kirjelmässä Vidgréniä syytetään mustamaalaamisesta, liiallisten toimeksiantojen antamisesta sekä pelon ilmapiirin luomisesta.

Asiaa on käsitelty pari viikkoa sitten Vieremän kunnanhallituksessa. Sen jälkeen työterveyshuolto on tehnyt kunnassa työpaikkaselvityksen väitteiden selvittämiseksi.

Vieremän keskustan kuntayhdistyksen puheenjohtajan Katri Kurtelius-Juntusen mukaan selvityksen tekemiselle on ollut perusteet olemassa ja että vähillä perusteilla selvitystä ei tehtäisi. Hän kertoo, että tilanteesta on keskusteltu Vidgrénin kanssa, minkä jälkeen Vidgrén oli tehnyt ratkaisunsa jäädä pois kuntavaaleista.

Vidgrén itse toteaa tehneensä virheitä ja suhtautuvansa asiaan vakavasti, mutta sanoo saaneensa paljon aikaankin. Hän sanoo vetäytyneensä kuntavaaliehdokkuudesta, koska ymmärsi saaneensa keskustalta selvän viestin jättäytyä pois.

Selvityksestä tehty raportti tulee kunnanhallituksen käsittelyyn ensi maanantaina 15. maaliskuuta. Kunta aikoo tiedottaa asiasta sen jälkeen.