1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallostadion

Jalkapalloseura FC Lahti mielissään Kisapuisto-suunnitelmista

Seuran hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen toivoo, että stadionista tulisi UEFA 3 -tasoinen.

jalkapallostadion
Spatium Toimitilojen havainnekuva Kisapuiston suunnitelmista
Spatiumin havainnekuva Kisapuiston suunnitelmista Ranta-Kartanon vieressä. Puistoon sovitellaan kahta pesäpallokenttää. Spatium Toimitilat

Jalkapalloseura FC Lahti on tyytyväinen, että Kisapuiston kehittäminen etenee.

Lahden kaupunginhallitus päätti maanantaina, että alueen kehittämisestä tehdään kokonaisuunnitelma syyskuun loppuun mennessä.

– Toivomme, että suunnitelman mukainen lopputulos saataisiin aikaan kerralla. Se ei ole varmaan kenenkään toive, että kokonaisuuden toteutus venyy hamaan tulevaisuuteen, sanoo FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Toimitilayhtiö Spatiumin suunnitelmissa nykyinen pääkatsomo puretaan ja tilalle rakennetaan vähän alle 2000 ihmisen katsomo pukuhuone- ja huoltotiloineen. Arvioitu hintalappu on noin 11,5 miljoonaa euroa.

FC Lahti on ajanut stadionuudistuksessa UEFA 3 -tasoa, joka edellyttäisi päätykatsomoidenkin rakentamista. Spatiumin mukaan tämä toisi lisäkuluja noin 1,5 miljoonaa euroa.

– Ei siinä tavoitella mitään luksusta. Tuo kolmostaso mahdollistaa nykyaikaiset katsomopalvelut ja luo elämyksellisyyden sekä turvallisuuden otteluihin.

Spatium Toimitilojen havainnekuva Kisapuiston suunnitelmista
Spatiumin havainnekuva Pikku-Vesijärven suuntaan. Jalkapallostadionin rakentamista tutkitaan hiilineutraaliuden pohjalta. Spatium Toimitilat

Halttunen muistuttaa, että tällöin stadionilla voisi pelata myös erilaisia maaotteluita.

Operointivastuu kiinnostaa?

Mika Halttusen mukaan FC Lahti on valmis ottamaan stadionista operointivastuuta. Silloin operoija saisi oikeudet stadionin nimeen ja mainostiloihin, mistä voisi saada tuloja.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen kommentoi kokonaissuunnitelman tekemistä sekä UEFA 3 -tason stadionin tarpeellisuutta. Petri Niemi haastattelee.

Samalla operoija miettisi, mitä muita tapahtumia stadionilla voisi järjestää kuin jalkapalloa.

– Esimerkit muista kaupungeista kuten Seinäjoelta osoittavat, että sieltä voidaan saada hyvin tulovirtoja, Halttunen arvioi.

Stadionin käyttökustannukset pääomakustannukset mukaan laskien on arvioitu melkein 900 000 euroksi vuosittain.

Lahden kisapuiston jalkapallostadion
Kisapuiston tekonurmea käyttävät myös muun muassa lahtelaiset jalkapallojuniorit.Petri Niemi/Yle

Kisapuiston jalkapallostadionin uudistuksen ja käyttökustannusten rahoituksesta sekä niiden jakaantumisesta ei ole vielä sovittu.

Lue myös:

Lahden Kisapuiston uusiminen poliitikkojen pöydälle tänä keväänä: "Aikataulu saisi olla mieluummin kunnianhimoinen kuin liian hidas"

Lue seuraavaksi