1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikokset

Matkustajat hyökkäsivät bussikuskin kimppuun Espoossa – poliisi epäilee useita pahoinpitelyjä

Bussikuskia puolustaneet matkustajat joutuivat myös pahoinpitelyn kohteeksi, epäilee poliisi.

rikokset
Linja-autoja varikolla.
Bussikuski ja kaksi matkustajaa joutuivat väkivallan kohteiksi Espoossa. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee kolmea pahoinpitelyä bussissa Espoossa. Linja-auto oli pysähtyneenä viime perjantaina Leppävaarassa Turuntiellä, kun kyytiin nousi matkustaja ilman lippua.

Kuljettaja pysäytti auton tilanteen selvittämiseksi. Keskustelu muuttui nopeasti sanaharkaksi ja johti yhteenottoon kuljettajan sekä kahden matkustajan välillä. Ainakin kaksi bussissa ollutta matkustajaa meni auttamaan kuljettajaa tilanteessa.

Kahta kuljettajan kanssa nujakan aloittanutta matkustajaa epäillään kolmeen henkilöön kohdistuneesta pahoinpitelystä. Epäillyistä toinen on alle 15-vuotias, ja toinen on 18-vuotias. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Ulkopuolinen henkilö oli kuvannut tappelun bussissa videolle ja levittänyt sitä sosiaalisessa mediassa. Asiasta on tehty rikosilmoitus. Poliisi tutkii tapausta nimikkeillä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen, laiton uhkaus ja kunnianloukkaus.

Fyysinen väkivalta bussissa harvinaista

Helsingin seudun liikenteen HSL:n turvallisuusasiantuntijan Sami Hulkkosen mukaan linja-auton kuljettajat joutuvat työssään fyysisen väkivallan kohteeksi äärimmäisen harvoin. Sanailu sen sijaan on yleisempää.

– Niin sanotusti normaaleina aikoina HSL:n alueen linja-autoissa syntyy väkivaltatilanteita muutaman kerran vuodessa, Hulkkonen kertoo.

Koronan aikana matkustajamäärät busseissa ovat romahtaneet, joten häiritsevää käytöstä on aiempaa vähemmän. HSL on pyrkinyt viime vuosina parantamaan kuljettajien turvallisuutta muun muassa lisäämällä turvaohjaamoja.

– Kuljettaja kyllä valvoo sitä, että matkat on maksettu, mutta sen takia hänen ei pidä vaarantaa omaa turvallisuuttaan, Hulkkonen toteaa.

Lue seuraavaksi