Hyppää sisältöön

Soite petrasi koronarokotusten ajanvarausta

Soite jakoi tiistaina 1800 koronavirusrokoteaikaa. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Ajanvaraus Soiten koronarokotuksiin toimi tiistaina ilman ongelmia. Edellisellä viikolla ajanvaraus ruuhkautui pahoin, kun tuhannet ihmiset yrittivät saada rokotusaikaa.

Tiistaina puheluja vastaanottamaan oli hankittu aiempaa enemmän henkilökuntaa. Lisävoimaa saatiin muun muassa Soiten sihteereistä ja terveydenhoitajista. Myös itse ajanvarausta järkeistettiin, kertoo palvelualuejohtaja Jukka Aro Soitesta.

– Kun ajanvaraus alkoi kello 12, otettiin vastaan reilut 300 puhelua jonoon. Puhelut purettiin, annettiin ajat ja kello 13 aloitettiin sama homma uudelleen. Koko työ saatiin päätökseen 13.52. Siihen mennessä oli vastattu 620 puheluun ja annettu noin 900 aikaa, Aro listaa.

Myös sähköinen ajanvaraus toimi tiistaina.

Soite jakoi tiistaina 1800 koronarokotusaikaa yli 75-vuotiaille ja alle 70-vuotiaille riskiryhmä 1 kuuluville.

Helpotusta luvassa

Koronarokotteiden aiempaa parempi saatavuus helpottaa rokottamista Soitessa jatkossa. Tähän mennessä rokotteita on saapunut pienissä erissä ja lyhyellä varoitusajalla.

Parin viikon kuluttua rokotusaikoja voidaan jakaa keskipohjalaisille suunnitellusti, kun rokotetoimitukset saapuvat säännöllisesti ja määrät ovat tasaisia ja entistä suurempia.