Hyppää sisältöön

Teollisuuden uusien tilausten lasku jatkui tammikuussa

Kemianteollisuuden tilaukset kuitenkin kasvoivat yli 17 prosenttia vuodentakaisesta.

Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi joulukuusta 1,5 prosenttia. Wärtsilän tehtaalla Vaasassa työskenneltiin tammikuussa 2017. Kuva: Sofi Nordmyr / Yle

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli tammikuussa 6,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Uudet tilaukset heittelevät kovastikin kuukaudesta toiseen, koska jättitilauksiakaan ei jaeta usealle kuukaudelle. Asiasta kertoo Tilastokeskus (siirryt toiseen palveluun).

Tilaukset olivat laskussa koko viime vuoden marraskuuta lukuun ottamatta.

Yritykset saivat tammikuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän ainoastaan kemianteollisuudessa. Alan tilaukset kasvoivat yli 17 prosenttia vuodentakaisesta.

Tuotanto vajaan prosentin nousussa

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto (siirryt toiseen palveluun)puolestaan oli tammikuussa 2021 vajaan prosentin eli tismalleen 0,9 prosenttia suurempi kuin tammikuussa 2020. Työpäiviä oli tänä vuonna tammikuussa kaksi vähemmän kuin viime vuonna.

Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa tuotanto kasvoi vuoden takaisesta 3,3 prosenttia, mutta samaan aikaan esimerkiksi elintarviketeollisuuden tuotanto putosi 2,5 prosenttia ja metalliteollisuuden 1,8 prosenttia viime vuoden tammikuusta.

Joulukuuhun verrattuna kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa prosentin verran.

Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi joulukuusta 1,5 prosenttia. Kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla tuotanto väheni yli 9 prosenttia ja kemianteollisuudessa lähes 4 prosenttia.

Vain kemianteollisuudessa tilausten arvo nousi.

.
.