1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Kahta poliisia vastaan on nostettu syytteet – konstaapeli sai ampumavamman käteensä vuosi sitten

Konstaapeli sai helmikuussa 2020 Kajaanin poliisiasemalla järjestetyssä voimankäyttöharjoituksessa ampumavamman käteensä.

Esitutkinnassa muun muassa selvisi, että asetta ei ollut muutettu harjoitukseen sopivaksi. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Kahta poliisia vastaan on nostettu syytteet Kajaanin poliisiasemalla viime vuoden helmikuussa pidetystä harjoituksesta, jossa konstaapeli sai ampumavamman käteensä.

Syyttäjä Tuomo Laaninen kertoi keskiviikkona STT:lle, että syytteet nousivat virkavelvollisuuden rikkomisesta, vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Poliisi sai harjoituksessa ampumavamman. Esitutkinnan mukaan vamma johtui siitä, ettei harjoitusasetta ollut muutettu harjoitukseen sopivaksi, eivätkä patruunat olleet harjoitteluun sopivia.

Komisario Arto Autio Oulun poliisista kertoo, että poliisien voimankäyttöharjoituksiin ei ole tullut muutoksia. Vahingon satuttua jokaisen tehtävänä on tarkastella omaa rooliaan ja siitä on muistuteltu henkilökuntaa. Tarkkuutta on teroitettu ja sitä on tullut lisää.

– Otamme opiksi. Olemme käyneet keskustelua ettei vahinkoja pääse syntymään.

Syytetyistä toinen käytti ampuma-asetta harjoitustilanteessa ja toinen toimi harjoituksen vastuukouluttajana.