Hyppää sisältöön

Venäjä hidastaa Twitterin toimintaa, perustelee laittomilla sisällöillä

Venäjän viranomaiset ovat tiukentaneet viime vuosina internetiä koskevia määräyksiä.

Twitterin logo puhelimen näytöllä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Venäjä aikoo hidastaa Twitterin toimintaa. Asiasta kertoivat muun muassa uutissivusto Vtimes ja Vedomosti-lehti.

Valvova viranomainen Roskomnadzor perustelee päätöstä Twitterin "laittomilla" sisällöillä, joita se ei pyynnöistä huolimatta ole poistanut. Viranomaisen ilmoituksessa mainitaan muun muassa lapsiporno ja huumeiden käyttö.

Roskomnadzorin mukaan toimeen ryhdytään keskiviikkona. Twitterin toimintaa on tarkoitus hidastaa kaikissa mobiililaitteissa ja puolessa tietokoneista.

Viranomaistoimet kohdistuvat Twitterin video- ja kuvasisältöihin, eivät tekstisisältöihin. Rajoitustoimet ovat voimassa niin kauan kunnes kielletty aineisto on poistettu, sanoo Roskomnadzor.

Viranomaiset uhkaavat estää Twitterin kokonaan, jos se ei vastaisuudessakaan ota huomioon Venäjän lainsäädäntöä ja poista kiellettyjä aineistoja.

Venäjän viranomaiset ovat viime vuosina yrittäneet tiukentaa internetin valvontaa. He ovat perustelleet toimia terrorismin ja ääriajattelun torjumisella ja alaikäisten suojelulla.

Kreml on kommentoinut Roskomnadzorin toimia. Kremlin mukaan Venäjän hallinnolla ei ole mitään halua rajoittaa median toimintaa, mutta mediayhtiöiden on noudatettava Venäjän lakia.

.
.