Hyppää sisältöön

Raahelaisen ravintola Helgen ovet ovat avoinna, mutta maskin saa ottaa pois vain ruokailun ajaksi

Henkilöstöravintolat voivat olla avoinna myös ravintolasulun aikana, mutta moni järjestely on toisin kuin ennen.

Raahen SSAB:n tehtaan henkilöstöravintola on yksi Suomen suurimmista. Arkistokuva vuodelta 2019. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Vaikka työpaikkojen henkilöstöravintolat saavat olla avoinna ravintolasulusta huolimatta, on niissäkin käytössä poikkeusjärjestelyjä.

SSAB:n Raahen terästehtaan henkilöstöravintola Helge palvelee yli 2 000 työntekijää, mutta ruokailun aikana moni asia on nykyjärjestelyissä toisin kuin aikaisemmin.

Asiakasmäärä on pudotettu puoleen aikaisemmasta, ja entiset kuuden hengen pöydät ovat vaihtuneet puolta pienempiin. Siivouksia on tehostettu, ruokailuaikoja porrastettu, visiirejä otettu käyttöön ja ruoka myös annostellaan valmiiksi lautasille.

Viime viikolla myös maskisuositus muuttui maskipakoksi, kertoo Helgen ravintolapäällikkö Heikki Takkinen.

– Asiakkaille on ravintolaan tullessa tarjolla kasvomaskeja ja maskiroskiksia on pöytien välissä. Ruokailun ajaksi maskin voi ottaa pois, ja sen jälkeen laittaa päälle uuden maskin.

Vaikka terästehdas on käynnissä, on ruoan myynti Helgessä vähentynyt noin kolmanneksella. Osasyynä ovat toimihenkilöiden etätyösuositukset, mutta moni vaikuttaa myös välttävän tiloja, joihin kokoontuu paljon ihmisiä. Ravintolassa ei kuitenkaan ole tapahtunut tartuntoja, Takkinen sanoo.

Take away -annosten suosio näkyy myös henkilöstöravintolassa.

Ympäri vuorokauden pyörivässä tehtaassa on totuttu aina tilaamaan annoksia valmiiksi tai hakemaan niitä mukaan, mutta korona-aikana palvelu on ollut hyvin suosittu ja sen käyttö on kasvanut lähes puolella, Takkinen arvioi.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.