Hyppää sisältöön

Jämsässä erityisen tuen oppilas katosi eilen koulun pihalta – löydettiin noin kuudessa minuutissa, kertoo kaupunki

Oppilas oli poistunut koulun piha-alueelta alikulkutunnelin kautta läheiselle parkkipaikalle.

Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko/Yle

Jämsässä Jämsänjoen yhtenäiskoulun iltapäivätoiminnassa oli tiistaina iltapäivällä vaaratilanne, kun erityisen tuen oppilas katosi koulun pihalta.

Kaupungin mukaan oppilaan katoaminen tapahtui iltapäivätoimintaan osallistuvien oppilaiden ja ohjaajien siirtyessä ulkoilemaan.

Ohjaajia oli tapahtuman aikana läsnä vaaditun henkilömitoituksen mukainen määrä, mutta silti yksi oppilaista onnistui livahtamaan omille teilleen. Ohjaajia oli paikalla kahdeksan ja oppilaita kymmenen.

– Tapahtumahetkellä oppilas on ollut hetkellisesti, arviolta 15-20 sekunnin ajan ohjaajien selän takana, jolloin hän on ohjaajien huomaamatta poistunut koulun piha-alueelta alikulkutunnelin kautta Paunun parkkipaikalle. Huomioliiveihin pukeutunut oppilas oli kateissa noin kuusi minuuttia, jonka jälkeen hänet löydettiin hyväkuntoisena, kertoo apulaisrehtori Soile Kukkonen.

Oppilaan liikkeitä koulun piha-alueella ja parkkipaikalla selvitettiin koulun valvontakameroista. Parkkipaikalla olleet aikuiset ehtivät myös huomata huomioliivit päällä olleen oppilaan ennen kuin ohjaajat löysivät hänet.

Rehtori Tuija Huikuri toteaa, että koulu suhtautuu tapahtuneeseen erittäin vakavasti ja toimintaohjeet ja turvallisuussuunnitelmat tullaan tarkistamaan. Ohjaajille annetaan myös täsmennetyt toimintaohjeet vastaavien tapausten varalle.

Tapahtunut on Jämsän kaupungin mukaan käyty läpi myös oppilaan huoltajien kanssa.