1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Valtatie 12 Hollolan Sairakkalassa ei näy piikkinä tilastoissa – katso itse kartalta minkälaisia onnettomuuksia Suomen teillä tapahtuu

Liikenneonnettomuudet
Suuri tieliikenneonnettomuus Hollollassa vt12:lla.
Sairakkalan onnettomuudessa 9.3. loukkaantui seitsemän henkilöä, osallisena oli kuusi ajoneuvoa.Mika Moksu / Yle

Eilinen liikennekaaos sakean lumipyryn johdosta aiheutti runsaasti onnettomuuksia eri puolilla Suomea. Yksi suurimmista tapahtui Hollolan Sairakkalassa.

Kukonkoivun ja Sairakkalan seutuvilla on ollut valtatiellä 12 neljä kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta viiden viime vuoden aikana.

Tieviranomaisilla ei kuitenkaan ole suunnitelmia Lahden ja Tampereen välisen tieosuuden levennyksistä tai ohitusteistä, sillä tieosuus ei ole sen turvattomampi kuin muutkaan Suomen pääteistä, kertoo Uudenmaan Ely-keskuksen johtava asiantuntija Marko Kelkka.

Tämän vahvistaa myös Hämeen poliisilaitoksen liikennesektorin johtaja Jouni Takala.

– Kun mennään syvemmälle onnettomuuksien syihin, niin siellä ovat usein olleet muut seikat kuin itse tieympäristön vaarallisuus, Takala sanoo.

Katso täältä missä ja minkälaisia onnettomuuksia Suomen teillä on tapahtunut vuosina 2016-2020. (siirryt toiseen palveluun)

Onnettomuuksien syyt moninaisia

Tiedossa on, että Sairakkalan seutuvilla on aiemminkin tapahtunut onnettomuuksia, mutta niitä sattuu kaikilla teillä sanoo Marko Kelkka.

– Onnettomuustiheys Hollolan ja Tuuloksen välillä on hyvin keskivertoa. Yksittäisen autoilijan riski joutua onnettomuuteen on jopa keskimääräistä pienempi.

Marko Kelkan mukaan onnettomuuksien syyt ovat hyvin moninaisia varsinkin vakavissa onnettomuuksissa. Vakavimmat onnettomuudet ovat yleensä suistumisia tai nokkakolareita.

– Tieympäristö on yksi tekijä ja ajoneuvo. Ratin takana on myös monesti syytä siihen minkä vuoksi onnettomuus on aiheutunut.

Lue myös:

Turunväylän ketjukolarissa mukana ollut nainen kertoo nyt tapahtumista omasta näkökulmastaan: "Auto meni täysin poikittain"