Hyppää sisältöön

Kokeneen televisioesiintyjän ja juontajan ohje videopalavereihin – Peter Nyman: "Pitää välttää resting bitch face -ilmettä"

Entinen uutisankkuri ja televisioesiintyjä työskentelee nykyisin mm. viestintä- ja esiintymisvalmentajana.

Kokenut esiintyjä Peter Nyman näyttää, mitä ilmettä ainakin kannattaa videopalavereissa välttää
Kokenut esiintyjä Peter Nyman näyttää, mitä ilmettä ainakin kannattaa videopalavereissa välttää

Peter Nyman tituleeraa itseään tällä hetkellä viestintäammattilaiseksi tai viestinnän monitoimiottelijaksi. Entinen uutisankkuri ja Uutisvuodon juontaja ei kovin paljoa perinteisiin televisioruutuihin kaipaa.

– Olin hirveän pitkään telkkarissa, 25 vuotta putkeen. Ihan kiva tehdä muutakin, joka ei ole sitä automaatio-olemista televisiossa tai radiossa.

Esiintyminen ja juontaminen eivät ole kuitenkaan jääneet kokonaan. Korona-aikana esimerkiksi järjestetään paljon digitapahtumia, jotka muistuttavat paljon televisiotuotantoja monikameraohjauksineen. Nymanilla on paljon töitä tällaisten tapahtumien juontajana, ja hän tekee myös podcasteja.

Lisäksi Nyman kertoo antavansa viestintävalmennusta, sparrausta, esiintymiskoulutusta, ja häneltä on tulossa aiheeseen liittyen myös kirja.

Nyman kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa ohjeita "julmaan ruututodellisuuteen", kun palaverit ja tapaamiset järjestetään etänä, tietokonenäyttöjen tai kännykkäruutujen kautta.

– Ihminen näytetään huonossa valossa, huonossa kuvakulmassa, aika huonolla äänellä sen mikin kautta. Se on hirveen julma maailma.

Nymanin mielestä valoon, pukeutumiseen, kuvakulmiin ja muihin teknisiin seikkoihin kannattaakin kiinnittää huomiota, mutta myös omiin ilmeisiinsä.

– Pitää välttää niin sanottua RBF:ää eli “resting bitch face” -ilmettä, joka on miehillä ihan yhtä yleinen.

Pääkuvan videosta voit katsoa, kun Nyman imitoi tätä ilmettä.

Koko Puoli seitsemän -lähetyksen voit katsoa tästä:

Peter Nyman Puoli seitsemän -ohjelman vieraana.