1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kasvava liikevaihto

Lihatalo Snellman teki ennätystuloksen koronavuonna – valmisruokien ja eläinten ruoan menekki siivittivät kasvua

Konsernin liikevaihto ja tulos ylsivät ennätyslukemiin.

Lihatalo Snellman investoi tällä hetkellä vahvasti muun muassa uuteen pakkasvarastoon. Kuvassa tavaravirtoja Pietarsaaren tehtaan lähettämöstä. Kuva: Kjell Vikman / Yle

Pietarsaarelaiselle Lihatalo Snellmanille koronavuosi oli ennätyksellinen.

Viime vuonna sekä konsernin liikevaihto että tulos ylsivät ennätyslukemiin. Liikevaihto kasvoi yli 16 prosenttia nousten 356:een miljoonaan euroon. Myös edellisvuonna konsernin liikevaihto nousi.

Konsernin tulos oli viime vuonna 14,6 miljoonaa.

Ennätystulokseen siivittivät valmisruuan ja konsernin Ruotsin eläinruokapuolen hyvä menekki.

Konsernissa kasvu oli voimakkainta näillä aloilla, mutta myös lihanjalostuspuoli ylsi miltei 20 prosentin kasvuun. Sekä liha- että valmisruokamarkkinoilla Snellmanin kasvu ylitti konsernin mukaan selvästi kokonaismarkkinoiden kehityksen.

Viime vuonna lihatalo investoi yli 13 miljoonalla muun muassa uuteen pakkasvarastoon Pietarsaaressa ja valmisruokapuolelle Keravalla. Kiusauslinjan automatisointi valmistui Keravalla syksyllä, pakkasvarasto valmistuu toukokuuksi.

Lihatalo Snellman rakentaa 4 miljoonan pakkasvaraston Pietarsaareen: investointi nelinkertaistaa varastotilan

Myös tulevina vuosina suurimmat satsaukset painottuvat valmisruokatuotteisiin, kertoo konserni tiedotteessaan. Yhtiö aikoo investoida merkittävästi ruokakomponenttituotantoon ja valmiisiin annosratkaisuihin. Myös leikkelepuoleen panostetaan tulevaisuudessa.

Poikkeusvuosi oli suotuisa vähittäiskaupalle, mutta Snellmanin food service -myynti romahti. Food servicen suurimmat asiakasryhmät ovat hotellit, kahvilat ja ravintolat sekä julkishallinnon laitokset.

Snellman-konsernilla on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa, suurimmat toimipaikat löytyvät Pietarsaaresta ja Keravalta. Konserni työllistää yli 1 700 ihmistä.

Kuuntele myös Takaisin Pasilaan -podcast: miltä ruokalautasemme näyttää tulevaisuudessa?

Lue myös:

Lihatalot kilpailevat nyt myös kasviksilla – Ruokatalojen tulos tulee silti perinteisistä lihaa sisältävistä tuotteista