Hyppää sisältöön

Norjalaismediat: Lentoyhtiö Norwegian jätti lopullisen saneeraussuunnitelmansa – ei pysty täysin korvaamaan maksettuja varauksia

Yhtiö keskittyy jatkossa Norjan ja Pohjoismaiden markkinoihin.

Lentoyhtiö Norweginin saneeraussuunitelma esitetään ylimääräiselle yhtiökokoukselle 18.maaliskuusta 2021. Kuvassa yhtiön kone on laskeutumassa Berliinin lentokentälle. Kuva: EPA/PATRICK PLEUL

Norwegian jätti lopullisen saneeraussuunnitelmansa torstaina (siirryt toiseen palveluun) velkojille ja osakkeenomistajille. Norwegian on yrityssaneerauksessa Norjassa ja Irlannissa.

Yhtiö sanoo lehdistötiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että se ei pysty palauttamaan täysimääräisesti asiakkallensa vielä sisässä olevia lentolippuja. Norjalaisen taloussivuston E24:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) 34 000 lentomatkustajaa odottaisi yhä palautuksia Norwegianilta.

– Yhtiön puolesta olisimme halunneet korvata lennot myös viimeisillekin asiakkaille täysimääräisesti, mutta se ei ole ollut mahdollista, pahoittelee asiaa lehdistötiedotteessa Norwegianin talousjohtaja Geir Karlsen.

Norwegian ei lain mukaan ole saanut jatkaa maksujen palautuksia velkasaaneraukseen ajauduttuaan lennoista, jotka oli varattu ennen 18. marraskuuta 2020.

Yhtiön mukaan se oli ehtinyt palauttaa 98 prosenttia peruuntuneiden lentojen maksuista asiakkaille ennen velkasaanerausta.

Saneeraussuunnitelmasta päätetään ylimääräisessä yhtiökokouksessa ensi torstaina. Jos se hyväksytään, suunnitelma esitetään Irlannissa tuomioistuimelle.

- Toivomme, että irlantilaisoikeus tekee oman päätöksensä parin viikon kuluessa. Jos se hyväksyy suunnitelman, uudelleenjärjestely viedään läpi sen jälkeen Norjassa, Karlsen sanoo.

Saneerauksen jälkeisellä Norwegianilla on käytössä 53 Boeing 737NG-konetta, joilla se operoi lentoja Norja ja Pohjoismaissa sekä joillakin suosituilla reiteillä Eurooppaan. Kaukolentoja yhtiö ei aloita.

.
.