Hyppää sisältöön

Euroopan komissio antoi hyväksyntänsä Johnson & Johnsonin koronarokotteelle

Myyntiluvan antamista suositti aiemmin torstaina Euroopan lääkevirasto EMA. 

Johnson & Johnsonin rokote poikkeaa aiemmin EU-myyntiluvan saaneista rokotteista siinä, että siitä annetaan kullekin rokotettavalle vain yksi annos. Kuva: Joseph Prezioso / AFP

Euroopan komissio on antanut hyväksyntänsä Johnson & Johnsonin koronarokotteen myyntiluvalle. Myyntiluvan antamista suositti aiemmin tänään Euroopan lääkevirasto EMA.

Kyseessä on neljäs koronarokote, jolle EMA on suosittanut myyntilupaa. Aiemmin myyntiluvan EU:ssa ovat saaneet Pfizerin ja Biontechin, Modernan ja Astra Zenecan koronarokotteet.

– Tämän myönteisen suosituksen myötä viranomaisilla läpi Euroopan unionin on uusi vaihtoehto taistelussa pandemiaa vastaan sekä kansalaisten hengen ja terveyden suojelemisessa, EMA:n pääjohtaja Emer Cooke sanoi tiedotteen mukaan.

Johnson & Johnsonin koronarokote eroaa aiemmin EU-myyntiluvan saaneista koronarokotteista siinä, että siitä annetaan kullekin rokotettavalle vain yksi annos, kun muut aiemmat rokotteet annetaan kahdessa annoksessa.

Yhdysvalloissa rokote jo käytössä

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA hyväksyi Johnson & Johnsonin rokotteen hätätilakäytön helmikuun lopussa. FDA kertoi silloin, että rokote ehkäisee tehokkaasti myös covid-19-taudin vakavia muotoja ja että se tehoaa myös koronaviruksen ärhäköihin muunnoksiin.

Laajojen kliinisten testien mukaan rokotteen teho taudin vakavia muotoja vastaan oli Yhdysvalloissa 85,9 prosenttia, Etelä-Afrikassa 81,7 prosenttia ja Brasiliassa 87,6 prosenttia.

Lue myös:

.
.