Hyppää sisältöön

SS: Ulkomainen sijoitusyhtiö sai kilpailjan – myös Pyhänet Oy havittelee Savon Kuituverkkoa

17 pohjoissavolaisen kunnan omistaman Savon Kuituverkko osakeyhtiön myynti Adola osakeyhtiölle on parhaillaan kuntien päätettävissä.

Savon Kuituverkko on rakentanut valokuituverkkoa pääosin haja-asutusalueelle. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Valokuituverkkoa Pohjois-Savoon rakentavasta Savon Kuituverkko -osakeyhtiöstä on tehty toinen ostotarjous. Asialla on Pyhänet Oy, joka on rekisteröity Pyhäjärvelle. Pyhänetillä on jo toimintaa Pohjois-Savossa. Yhtiö rakentaa verkkoa tänä vuonna muun muassa Kiuruvedellä.

Pyhänetin tekemä tarjous Savon Kuituverkosta tehtiin tilanteessa, jossa Kuituverkon osakennan myynti ulkomaisessa omistuksessa olevalle sijoitusyhtiö Adolalle on jo kuntien päätöksenteossa. Savon Kuituverkon omistaa 17 pohjoissavolaista kuntaa. Kuntien on päätettävä kaupasta maaliskuun loppuun mennessä.

Savon Sanomien mukaan Pyhänet on tehnyt Savon Kuituverkosta ehdollisen ostotarjouksen. Kaupan ehtona on, että Pyhänet voi toteuttaa yhtiöstä tavanomaiset juridiset ja taloudelliset tarkastukset. Pyhänet on valmis maksamaan yhtiöstä 5,7–6,0 miljoonaa euroa.

Adolan ja Savon Kuituverkon välinen alustava kauppasumma on 5,8 miljoonaa euroa.

Savon Kuituverkko on rakentanut 10-vuotisen historiansa aikana noin 1 000 kilometriä valokuituverkkoa lähinnä haja-asutusalueelle. Yhtiöllä on kertomansa mukaan 700–800 asiakasta. Se on ollut viime vuodet yrityssaneerauksessa.

Korjattu klo 19. 16 Adolan tarjous Savon Kuituverkosta on 4,1 miljoonaa euroa muotoon Adolan ja Savon Kuituverkon välinen alustava kauppasumma on 5,8 miljoonaa euroa.

.
.