Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset tepsivät Pohjois-Karjalassa – koko maakunta on nyt epidemian perustasolla

Syytä löysäilyyn ei kuitenkaan ole. Koronanyrkki suosittaa tapahtumien osallistujamäärän rajaamista huhtikuun loppupuolelle saakka.

Pohjoiskarjalaiset saavat koronanyrkiltä kiitosta suositusten uskollisesta noudattamisesta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Pohjois-Karjalassa koronatilanne on ollut viime viikot niin hyvä, että maakunta siirtyy kokonaan koronavirusepidemian perustasolle. Koronanyrkki linjasi kaksi viikkoa sitten, että Joensuun työssäkäyntialue oli tuolloin kiihtymisvaiheessa.

Kun vielä viikolla 8 uusia tartuntoja todettiin maakunnassa 22, kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut yhdeksän. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 16,5. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 31 henkilöä. Sairaalahoidossa ei ollut yhtään koronapotilasta.

Siun sotelta muistutellaan, että hyvästä tilanteesta huolimatta syytä löysäilyyn ole.

– Suuret kiitokset kaikille pohjoiskarjalaisille suositusten noudattamisesta. On meidän kaikkien ansiota, että tartuntamäärät on saatu Pohjois-Karjalassa laskemaan, kehuu tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen.

– Toivon, että kaikki jaksaisivat edelleen käyttää kasvomaskeja tunnollisesti ja mennä testeihin pienimmistäkin oireista. Tämä on tärkeää varsinkin nyt, kun talvilomalaiset palaavat muualta Suomesta takaisin arkeen ja riskejä tartunnan saamiseen on ollut, Kaipiainen jatkaa.

Siun sote suosittaa edelleen kasvomaskien käyttöä työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.

Työryhmä suosittelee myös yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön koko maakunnan alueella 22. huhtikuuta saakka. Muilta osin suositukset ja rajoitukset pysyvät ennallaan.