Hyppää sisältöön

Biden vauhditti elvytyspakettiaan – IMF arvioi piristysruiskeeksi maailmantaloudelle

Elvytyspakettiin sisältyy 1 400 dollarin tuki useimmille amerikkalaisille, apua työttömille ja lapsiperheille ja miljardien edestä tukea koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Presidentti Joe Biden kuvattuna Valkoisen talon puutarhassa tammikuussa. Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on pannut mittavaan elvytyspakettiinsa vauhtia ja vahvisti sen laiksi jo torstaina, päivää aiemmin kuin alun perin oli tarkoitus.

Vahvistamisen jälkeen Bidenin oli määrä pitää virkakautensa ensimmäinen televisiopuhe. Puhe oli luvassa parhaaseen katseluaikaan Yhdysvalloissa, eli aamun pikkutunneilla Suomen aikaa.

Elvytyspaketti, jonka loppusumma nousee 1,9 biljoonaan dollariin, sai lopullisen vahvistuksen edustajainhuoneessa keskiviikkona. Siihen sisältyy 1 400 dollarin tuki useimmille amerikkalaisille, apua työttömille ja lapsiperheille ja miljardien edestä tukea koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Tukipaketti on mielipidemittausten perusteella hyvin suosittu. Myös republikaanien kannattajien keskuudessa sillä on enemmistön tuki takanaan.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi, että massiivinen paketti voi muodostua piristysruiskeeksi myös maailmantaloudelle.

Lue myös:

USA:ssa edustajainhuone hyväksyi jättimäisen elvytyspaketin