1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumausainerikokset

Niko Ranta-ahoon liitetty epäilty huumevyyhti paisuu: jo yhteensä kymmenen epäiltyä ja uusia kaupunkeja

Uudet epäillyt vangittiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

huumausainerikokset
Niko Ranta-aho Turussa 6. heinäkuuta 2019.
Niko Ranta-ahoa epäillään uusista huumerikoksista. Poliisin esitutkintamateriaali

Keskusrikospoliisilla on jo yhteensä kymmenen epäiltyä uudessa huumevyyhdissä, johon liittyy samoja epäiltyjä kuin Katiska-huumejutussa.

Yksi vyyhdin epäillystä on Niko Ranta-aho, joka siirrettiin Espanjan vankilasta Suomeen helmikuussa. Ranta-ahoa epäillään elokuusta marraskuuhun 2020 Vantaalla tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä marraskuussa 2020 Helsingissä tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta. Törkeän veropetoksen epäilty tapahtuma-aika on marraskuusta 2016 toukokuuhun 2020.

Samalla huumevyyhdin epäillyt rikospaikat paisuvat pääkaupunkiseudulta muihin isoihin kaupunkeihin.

Kolmen uuden epäillyn vangitsemista käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina. Lisäksi käsiteltiin yhden epäillyn uudelleenvangitsemista ja uusia epäiltyjä rikoksia. Näiden perjantaina vangitun neljän epäillyn tuoreet törkeät huumerikokset liittyvät Lahteen, Tampereelle ja Riihimäkeen.

Lahden ja Tampereen epäillyt törkeät huumausainerikokset ovat tapahtuneet joulu- ja maaliskuun aikana. Riihimäen osalta epäily koskee vuodenvaihdetta ja tammikuun alkupuolta.

Tampereen tapahtumiin epäiltynä oleva vangittiin poissaolevana. Kaikki vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeistä huumerikoksista.

Kesken Katiska-oikeudenkäynnin

Ennen perjantain vangitsemisia seitsemän henkilöä on ollut vangittuna rikosvyyhtiin liittyen, tutkinnanjohtaja Jari Räty keskusrikospoliisista kertoo Ylelle.

Epäillyt uudet rikokset ovat poliisin mukaan tapahtuneet kesken Ranta-ahon oikeudenkäynnin niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä. Hän on vastannut syytteisiin vapaalta jalalta.

Samaan aikaan hän on esiintynyt myös Nelosen Ruutu-palvelussa esitetyssä truecrime-dokumenttisarjassa.

Ranta-aho vapautui kesällä vankilasta eli hänen epäillään syyllistyneen uusiin rikoksiin tekoaikojen perusteella pian vankilasta vapauduttuaan. Vyyhdissä on muitakin epäiltyjä, joista osa liittyy Katiska-käsittelyyn.

Katiska-jutun oikeuskäsittely päättyi Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. Oikeus ei ole vielä antanut ratkaisuaan syytteistä.

Päivitetty klo 15.02 juttuun vangitsemiset ja lisätietoa uusista epäillyistä rikosten tekopaikoista.

Lue lisää:

Oikeus ei päästänyt uusista huumerikoksista epäiltyä Niko Ranta-ahoa koronakaranteenin takia paikalle, testit asianajajan mukaan negatiivisia

"Oli ollut kylmää ja torakoita" – asianajajan mukaan uusista rikoksista epäilty Niko Ranta-aho siirrettiin Espanjasta Tampereelle vankilaan

Jo viides vangitseminen Niko Ranta-ahoon liittyvässä laajassa törkeässä huumevyyhdissä: epäillään uusista rikoksista kesken oikeudenkäynnin

Lue seuraavaksi