Hyppää sisältöön

Lentotoiminta Malmilla on päättymässä – kenttä tyhjenee viikonlopun aikana

Lentokenttäyhdistys on valmistautunut sunnuntaina koittavaan viimeiseen mahdolliseen muuttopäivään.

Malmin lentokentällä on enää pari lentokelvotonta konetta, joille edelleen etsitään paikkaa. Arkistokuva. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Lentotoiminta Malmin lentokentällä Helsingissä on päättymässä.

Lentokentän päällikön Gun Gustavssonin mukaan kaikki lentokelpoiset koneet ovat lähteneet kentältä ja lopullisesti lentokenttäyhdistyksen vuokraama alue tyhjenee viikonlopun aikana.

Gustavssonin mukaan koneita on siirretty muun muassa Nummelan, Hyvinkään ja Pyhtään kentille. Koneita on myös myyty ulkomaille.

Kihlakunnan vouti on määrännyt lentokentän muuton takarajaksi sunnuntain 14.3.

Maanantaina kentällä kuitenkin Gustavssonin mukaan esimerkiksi rakennetaan vielä kiitoteille sulkumerkkejä. Myös lentokenttäyhdistyksen toimistotilat ovat edelleen Malmin tiloissa.

Korjaus: Otsikkoa täsmennetty 12.3.2021 kello 16:45: Lentotoiminta on vasta päättymässä, sillä joitain lentoja saatetaan vielä viikonlopun aikana tehdä. Täydennys 13.3. kello 13.52: Virheellinen tieto lentojen päättymisestä toistui myös alueellisissa radiouutisissa kello 15.30, Uudenmaan alueen TV-uutisissa kello 17.06 ja 18.21 sekä TV-uutisissa kello 20.30.

Lue lisää:

Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin lentoasemaa koskevat valitukset

Jälleen uusi käänne Malmin lentokentässä: lentäjät saivat lykkäystä häädölle, mutta ei niin paljon kuin toivoivat

Malmin lentokenttäyhdistys hakee lykkäystä häädölle – Kihlakunnanvouti: "Tarvittaessa sinne jäävä omaisuus voidaan myydä"

Lentotoiminta Malmin kentällä päättyy välittömästi häädön uhalla – käräjäoikeus määräsi yhdistyksen myös maksamaan sakkoja yli 200 000 euroa