TS: TYKS sulkee leikkaussaleja saadakseen lisää henkilökuntaa teho-osastolle

Koronatilanne on edelleen huonontunut Varsinais-Suomessa. Teho-osastolla olevien potilaiden määrä on noussut nopeasti.

Tyks sulkee leikkaussaleja alkuviikosta. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Sofi Nordmyr

Turun yliopistollinen keskussairaala joutuu etsimään lisää henkilökuntaa tehohoito-osastolleen Varsinais-Suomen pahentuneen koronatilanteen takia.

TYKS sulkee kaksi leikkaussalia kirurgisesta sairaalasta, jotta leikkausali- ja vuodeosastohenkilöstö saadaan hoitamaan teho-osaston koronapotilaita. TYKSin leikkaussalien väliaikaisesta sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Leikkaukset kahdesta leikkaussalista TYKSin Kirurgisessa sairaalassa peruutetaan maanantain ja tiistain osalta.

– Elämme päivän kerrallaan. Jos tilanne eskaloituu, joudumme perumaan suunniteltuja, kiireettömiä leikkauksia enemmänkin. Kaikki nämä toimenpiteet on tehty suunnitelmallisesti ja tilanne on hyvin hallinnassa, kertoo sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Virolaisen mukaan suurin ongelma potilaiden hoidossa on henkilöstöresurssit.

– Koronapotilas on henkilöresursseja vaativa potilas suojautumisen takia. Emme löydä ulkopuolelta hoitohenkilökuntaa, joten siirrämme heitä talon sisällä, kertoo Virolainen.

Teho-osaston koronapotilaiden määrä on lisääntynyt nopeasti loppuviikon aikana. Koronapotilaita oli tehohoidossa perjantaina päivällä yhdeksän. Koronapotilaiden kokonaismäärä TYKSissä oli perjantaina 22.

Lisätty 12.3.2021 kello 15.40 Virolaisen toinen kommentti.

Lue lisää: