1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Asianajaja: Navalnyi on siirretty vankilasta tuntemattomaan paikkaan, TASSin mukaan oppositiopoliitikko on Pokrovin rangaistussiirtolassa

Navalnyin asianajajan mukaan vahvistusta Navalnyin olinpaikaista ei ole saatu.

Aleksei Navalnyi moskovalaisessa tuomioistuimessa 20. helmikuuta. Kuva: Moskovan Babuškinskin piirioikeuden lehdistötoimisto / AOP

Yksi venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin asianajajista sanoo, että Navalnyi on siirretty pois esitutkintavankilasta, jonne hänet vietiin viime kuussa.

Uutistoimisto TASS kertoo, että Navalnyi on lähetetty Pokrovin rangaistussiirtolaan suorittamaan kahden ja puolen vuoden vankeustuomiotaan. Vankileiri sijaitsee Vladimirin alueella noin 100 kilometriä Moskovasta itään.

Navalnyn asianajaja Olga Mikhailova kertoo TASSille (siirryt toiseen palveluun) matkustaneensa leirille, mutta hänelle ei ole vahvistettu tai kielletty sitä, onko hänen päämiehensä leirillä.

Asianajaja Vadim Kobzevin mukaan hän oli käynyt päämiehensä luona vielä torstaina, mutta perjantaina toiselle asianajajalle olikin sanottu, että Navalnyi on siirretty jonnekin muualle Koltšuginossa Vladimirin alueella sijaitsevasta vankilasta.

– Vankilasta kerrottiin, että hän ei ole siellä ja siinä se, Kobzev sanoi uutistoimisto Reutersille.

Kobzevin mukaan Navalnyi voi hyvin torstain vierailun aikaan.

Tiettävästi Koltšuginon esitutkintavankilan on ollut tarkoituskin olla välietappi ennen vankilaa, jonne Navalnyi lopulta vietäisiin suorittamaan tuomiotaan.

Venäjän vankeinhoitolaitoksen tiedottaja ilmoitti, ettei hän voi kertoa Navalnyin olinpaikkaa yksityisyyttä suojaavien lakien takia.

Navalnyi, 44, pidätettiin tammikuussa lentokentällä, kun hän palasi Venäjälle Saksasta, missä hän toipui myrkytysyrityksestä.

Venäjän viranomaisten mukaan Navalnyi oli rikkonut ehdollisen rangaistuksensa ehtoja. Hänet tuomittiin viime kuussa kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Navalnyi on sanonut pitävänsä syytteitä keksittyinä.

Länsimaat ovat vaatineet Navalnyin vapautusta, ja EU ja Yhdysvallat ovat asettaneet tapauksen vuoksi pakotteita venäläisiä vastaan.

Lue myös:

Asianajajat pääsivät tapaamaan Aleksei Navalnyia – Oppositiojohtaja on esitutkintavankilassa Vladimirin alueella

EU ja Yhdysvallat lisäävät pakotteita Venäjää vastaan, Venäjä uhkaa vastatoimilla

Oppositiopoliitikko Navalnyi lähetettiin rangaistussiirtolaan Venäjällä – Ihmisoikeusaktivisti: Siirto on vaarallisin vaihe