1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hankasalmi

Hankasalmella Sillankorvan päiväkodin lapsia ja henkilöstöä koronakaranteeniin

Karanteeni koskee lapsia ja hoitajia, jotka ovat olleet päiväkodissa tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Hankasalmi
Lapsi katselee kuvakirjaa vanhempansa kanssa.
Sillnakorvan päiväkoti menee karanteenin vuoksi toistaiseksi kiinni, koska karanteeni koskee pääosaa henkilökunnasta. Perheille järjestetään korvaava hoitopaikka. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Pääosa Sillankorvan päiväkodin lapsista ja hoitajista asetetaan karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen vuoksi.

Altistumiset ovat tapahtuneet alkuviikosta eli 9.–10.3. Karanteeni koskee niitä lapsia ja hoitajia, jotka ovat kyseisenä ajankohtana olleet päiväkodissa.

Karanteeniin asetettavien määrä on todennäköisesti 42 lasta ja 9 henkilökunnan jäsentä. Karanteeni kestää 14 vuorokautta altistumisesta ja lapset sekä henkilöstö voivat palata terveenä päiväkotiin karanteenin jälkeen.

Päiväkodilta on lähetetty kaikille karanteeniin mahdollisesti määrättäville ennakkoviesti sähköpostilla ja tiedotetta on jaettu lapsia hoidosta noudettaessa vanhemmille.

Terveydenhuolto on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättävien huoltajiin tänään tai viimeistään huomisen aikana. Kaikki mahdollisesti altistuneet lapset ohjataan koronatestiin.

Muut kuin karanteeniin määrättävät lapset ja henkilöstön jäsenet voivat tulla terveenä päiväkotiin maanantaina.

Sillankorvan päiväkoti menee kuitenkin toistaiseksi kiinni, koska karanteeni koskettaa pääosaa sen henkilökunnasta. Perheitä on ohjattu sopimaan Sillankorvan päiväkodin johtajan kanssa korvaavasta hoitopaikasta.

Kuuhankaveden koulun toimintaan nyt tehtävillä toimilla ei ole vaikutusta.

Lue seuraavaksi