1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ässät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Ässät: Tilikaudesta tulee tappiollinen

HC Ässät Pori Oy kertoo saaneensa koronatukia runsaat 324 000 euroa.

Ässät tekee tappiota. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Porin Ässien jääkiekkotoiminnan taustayhtiö HC Ässät Pori Oy arvioi (siirryt toiseen palveluun) tekevänsä tilikaudella tappiollisen tuloksen.

Syynä on koronaviruksen aiheuttama poikkeustila, jonka seurauksena yhtiön liikevaihto on pienentynyt ennen viimeistä tilikauden vuosineljännestä yli 36 prosenttia alle 3,4 miljoonaan euroon.

Marras–tammikuussa liikevaihto putosi peräti lähes 64 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Ässien tilikausi päättyy huhtikuun lopussa.

Tämänhetkisen arvion mukaan koko tilikauden liikevaihto putoaa 2,3 miljoonaa euroa, mikä on miljoona euroa viime toukokussa odotettua enemmän.

Tukia ja lomautuksia

Koronatukia yhtiö on saanut 324 143,30 euroa. Ässät on lomauttanut henkilökuntaansa ja leikannut näiden palkkoja taloustilanteensa helpottamiseksi.

Ässät haluaa kiittää tukijoitaan siitä, että tilanne ei ole vielä pahempi: yhtiö on onnistunut saamaan lähes yhtä paljon sponsori- ja muuta yritysmyyntiä kuin edellisenä vuonna. Kausikortteja myytiin noin 85 prosenttia edellisen tilikauden määrästä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.