1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Korona-aika raastaa jaksamista – Etelä-Savon yrittäjät tarjoavat tukiverkkoa kaikille yrittäjille

Tukiverkon kautta voi saada apua esimerkiksi lääkäriltä tai rahoitusalan ammattilaiselta.

Yrittäjyys
Läheltä
Yle

Etelä-Savon Yrittäjät Oy tarjoaa kaikille alueen yrittäjille maksuttomia tukiverkkopalveluja koronan tuomien haasteiden keskelle.

Tukiverkossa toimii kymmenen vapaaehtoista toimijaa, joiden joukossa on yrityskummeja, rahoitusalan ammattilaisia, pankin asiantuntijoita, lääkäri ja psykologi. Palvelua saa täyttämällä lomakkeen yrittäjäjärjestön sivulla tai ottamalla sähköpostilla yhteyttä. palvleut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille alueen yrittäjille.

– Tarkoitus on, että yksi yhteydenotto riittää. Me yhdistämme tukiverkon ihmisen ja yrittäjän. Tukiverkon ihmiset tulevat yrityskentältä ja ymmärtävät, missä tilanteessa yrittäjät tällä hetkellä elävät, Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Niina Kuuva sanoo.

Monelle yrittäjälle korona-aika on käynyt hyvin raskaaksi ja avuksi voi riittää jo sekin, että joku kuuntelee.

– Jos vaan pyörittää asioita omassa päässä, kriisit saa helposti kasvamaan tosi suuriksi. Ja tärkeätä olisi hakea apua ennen kuin se on liian myöhäistä, eikä yrityksellä ole enää muuta mahdollisuutta kuin lyödä lappu luukulle, kertoo Etelä-Savon yrittäjien yksinyrittäjävaliokunnan puheenjohtaja Saara Liukkonen.

Kuuvan mukaan tukiverkon avulla yrittäjä saa kuuntelijan ja kumppanin, jonka kanssa omaa tilannetta voi käydä läpi ja löytää omaan tilanteeseen ratkaisuvaihtoehtoja.