Hyppää sisältöön

Valkealakodissa Kouvolassa koronatartunta – vanhukset saaneet ensimmäisen koronarokotteen

Henkilökunnastakin suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen.

Valkealakodissa Kouvolassa on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos

Valkealakodissa Kouvolassa on todettu koronavirustartunta.

Kymsoten mukaan asumispalveluyksikön iäkkäistä asiakkaista kaikki rokotteen halunneet on rokotettu kertaalleen. Kymsoten mukaan rokotuskattavuus on erittäin hyvä.

Myös henkilökunnasta suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen. Kymsoten mukaan huomattava osa työntekijöistä on rokotettu kahteen kertaan.

Tartuntoja Kymenlaakson ulkopuolelta

Koronavirustartuntojen määrä on noussut Kymenlaaksossa.

Viikonvaihteessa todettiin 20 uutta tartuntaa. Viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on Kymsoten mukaan todettu yhteensä 42 uutta tartuntaa.

Kymsoten mukaan uudet tartunnat ovat lähtöisin muun muassa pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Karjalasta.

Kymsote kertoo, että kyseessä on isojakin samaan perheeseen tai sukuun kuuluvien tartuntaryppäitä.

Tartuntoja on saatu myös yksityisistä kokoontumisista, joissa osallistujia on ollut enemmän kuin suositellut kuusi henkilöä.

Lisäksi Vaalimaan raja-aseman koronatesteissä on viikonloppuna todettu Kymsoten mukaan suuri määrä positiivisia tartuntoja. Osa tartunnoista on todettu Kymenlaaksossa asuvilla henkilöillä ja osa muualla asuvilla.

– Olennaista tartuntojen torjunnassa on tarpeettoman liikkumisen ja muiden kuin välttämättömien kohtaamisten minimoiminen. Nyt ei ole myöskään oikea aika järjestää yksityisiä juhlia ja kokoontumisia, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Juttua korjattu 15.3.2021 klo 15:42: Poistettu tieto siitä, että Valkealakodin välittömässä yhteydessä olisi päiväkoti, jossa olisi myös altistuneita. Valkealakodin yhteydessä ei ole päiväkotia, joten ei myöskään altistuneita, toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.