1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Novaja gazeta

Venäjällä sanomalehti Novaja Gazetaan tehty kemiallinen hyökkäys, sanoo päätoimittaja

Päätoimittaja vihjaili Wagner-palkkasotilasyrityksen olevan mahdollisesti teon takana.

Novaja gazeta
Venäläisen toimittajan Anna Politkovskaya muistomerkki.
Anna Politkovskajan muistomerkki Novaja Gazetan edustalla. Lehdessä työskennellyt Politkovskaja ammuttiin asuntonsa rappukäytävään vuonna 2006. Hän kirjoitti muun muassa Tšetšenian sodasta ja Venäjän siellä tekemistä julmuuksista.Mikhail Japaridze / Getty Images

Venäjällä tutkivan journalismin jutuistaan tunnetun Novaja Gazeta -lehden tilojen lähelle on tehty aamulla kemiallinen hyökkäys, kertoo lehden päätoimittaja Dmitri Muratov.

Muratovin mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan ainetta, jota oli levitetty toimituksen sisäänkäynnin eteen. Päätoimittajan mukaan aine on niin voimakasta, että haju levisi sisältä kadulle saakka.

Muratov ei suoraan sanonut, minkä tahon hän arvelee olevan hyökkäyksen takana. Hän kuitenkin muistutti, että kolme kansalaisjärjestöä on nostanut oikeusjutun palkkasotureita välittävää Wagner-yhtiötä vastaan lehden artikkelien perusteella.

Novaja Gazetan toimittaja Denis Korotkov on kirjoittanut lukuisia artikkeleita Wagnerista.

Novaja Gazetaa vastaan on hyökätty toistuvasti, ja sen toimittajia on tapettu. Vuonna 2006 lehden toimittaja Anna Politkovskaja ammuttiin asuntonsa rappukäytävään.

Vuonna 2017 lehden kolumnisti Julia Latynina joutui pakenemaan Venäjältä useiden hyökkäysten jälkeen.

Lue myös:

Novitšokia, poloniumia, luoteja – Useita Venäjän kriitikoita on vuosien varrella myrkytetty tai ammuttu

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi