1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ystävyys

SPR:n ystävätoiminta odottaa kiivaasti koronatonta aikaa

Hämeenlinnassa SPR:n ystävätoimintaan on liittynyt uusia vapaaehtoisia, jotka eivät saa omaa ystäväparia ennen korona-ajan päättymistä.

ystävyys
kaksi kättä muodostavat sydämen
Ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäiseen arkeen.Henrietta Hassinen / Yle

Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan väki odottaa jo kiivaasti koronatonta aikaa. Esimerkiksi SPR:n Hämeenlinnan osaston ystävävälityksestä kerrotaan, että korona-aikana toiminta on ollut tauolla. Koronaepidemian aikana vapaaehtoiset ystävät ovat pitäneet yhteyttä ystäviinsä puhelimitse.

Vanhat ystäväparit ovat voineet myös tavata korona-aikana toisensa ulkona tai muutoin koronasuositusten ja -rajoitusten mukaisesti, mutta uusia ystävyyksiä ei ole juurikaan syntynyt.

Lisäksi moni vapaaehtoinen on kuitenkin jäänyt tauolle ikänsä vuoksi ja odottaa rokotuksia ja korona-ajan päättymistä.

Toisaalta Hämeenlinnassa on mukaan ystävätoimintaan saatu myös uusia vapaaehtoisia. Tilanne on kimurantti, koska heille ei ole voitu kuitenkaan antaa omaa ystäväparia. Moni ystävää kaipaava on yli 70-vuotias ja odottaa korona-ajan päättymistä ennen kuin tulee mukaan toimintaan.

Hämeen piiriin kuuluvassa Kanta-Hämeessä on kaikkiaan 12 osastoa, joista yksi on Hämeenlinnassa. Kaupungin ystävätoiminnassa on mukana noin 30 ystävää, jotka kaikki ovat käyneet ystävätoiminnan peruskurssin.

Lue seuraavaksi