Hyppää sisältöön

Nälkäisiksi jääneille etäkoululaisille luvattiin lisää ruokaa Kotkassa – saivat 100 grammaa extraa, näkkäripaketin ja kurkun

Etäopetuksessa olevat koululaiset saivat maanantaina aiempaa isommat ruoka-annokset.

Kotkassa jaettiin maanantaina etäopetuksessa oleville koululaisille edellistä viikkoa isommat pääruoat ja lisukkeet. Lisukkeet on tarkoitettu koko viikolle. Kuva: Katri Mannonen / Yle

Etäopetuksessa olevat yläkoululaiset ovat maanantaina saaneet ensimmäistä kertaa aiempaa isommat etäruoka-annokset Kotkassa.

Pääruoan annoskoon kasvattamisesta ja lisukkeiden jakamisesta päätettiin Kotkassa viime perjantaina. Syy oli ensimmäisellä etäkouluviikolla ruuasta saatu palaute. Silloin koululaisille ei jaettu lisukkeita ja pääruoan annoskoko oli pienempi.

Aiheesta käytiin keskustelua muun muassa Facebookissa Puskaradio Kotka -ryhmässä. Osa vanhemmista on ollut tyytymättömiä ruoka-annoksiin. Huolta aiheutti esimerkiksi annosten ravintoarvot.

Tänään maanantaina esimerkiksi kasvissyöjille jaettiin maanantaina spagetti-härkäpapupataa. Punnitsimme yhden koululaisen ruoka-annoksen, ja puntarin mukaan annoskoko oli noin 400 grammaa. Se on noin 100 grammaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

Koululaiset saivat maanantaina hakea kahden päivän pääruoan. Sen lisäksi koululaiset saivat näkkileipää, levitettä ja yhden kokonaisen kurkun. Lisukkeet on tarkoitettu koko viikolle.

Maanantaina yksi pääruoka painoi noin 400 grammaa, mikä on noin 100 grammaa enemmän kuin edellisellä viikolla. Kuva: Katri Mannonen / Yle

– Muutama ihminen kiitteli päätöksestä. Muutama sanoi, että hienoa, kun reagoitte asiaan näin nopeasti, kouluruoat valmistavan Kymijoen ravintopalveluiden toimitusjohtaja Kari Turkia kertoo.

Uusi annoskoko ei ollut ehtinyt iltapäivään mennessä kirvoittaa palautetta Kymijoen ravintopalveluille eikä keskustelua Puskaradio Kotka -ryhmässä.

Etäkoululaisten ruoan taso on kirvoittanut keskustelua myös esimerkiksi Vantaalla. Asiasta ovat kertoneet Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Uusi linjaus teettää lisätöitä

Kymijoen ravintopalveluille Kotkassa uusi linjaus tuottaa työjärjestelyjä ja lisätöitä. Lisäksi kouluilla tarvitaan maanantain jakoihin jatkossa lisähenkilökuntaa.

Kymijoen ravintopalvelut kertoi viime perjantaina, että lisukkeiden saaminen kovin pikaisella aikataululla on hankalaa, koska iso osa maan yläkoululaisista on etäopetuksessa.

Yläkoululaiset siirtyivät opiskelemaan koteihinsa suuressa osassa maata viime viikon maanantaina. Etäopetusjakso kestää kolme viikkoa.

Lisukkeiden jaossa pyritään huomioimaan Kotkassa myös erikoisruokavaliot ja etsimään sopivat vastaavat tuotteet.

– Kaikki tavarat saatiin, mitä olimme hakemassa, kertoo Kari Turkia.

.
.