Vieremä vaatii Vidgréniltä selitystä väitetylle epäasialliselle käytökselle

Työterveyshuolto on tehnyt Vieremällä selvityksen kunnanhallituksen puheenjohtajan käytöksestä.

Vieremän kunnan saamassa kirjelmässä Vidgréniä syytetään mustamaalaamisesta, liiallisten toimeksiantojen antamisesta sekä pelon ilmapiirin luomisesta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Vieremän kunnanhallitus vaatii kunnanhallituksen puheenjohtajalta Eveliina Vidgréniltä selitystä liittyen Vidgrenin väitettyyn epäasialliseen käytökseen.

Kuntaan on jätetty Vidgrénin toimintaa arvosteleva kirjelmä, jossa Vidgréniä syytetään mustamaalaamisesta, liiallisten toimeksiantojen antamisesta sekä pelon ilmapiirin luomisesta.

Työterveyshuolto on tehnyt kunnassa työpaikkaselvityksen väitteiden selvittämiseksi. Selvityksessä haastateltiin kahtakymmentä kunnan työntekijää, joista kymmenen kertoi kokeneensa epäasiallista kohtelua tai oli ollut todistamassa epäasiallista käytöstä Vidgrénin taholta.

Kunnanhallitus päätti eilen kokouksessaan, että kunta ryhtyy kuntalain mukaiseen toimenpiteeseen.

Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on vaadittava epäasiallisesti käyttäytyvältä luottamushenkilöltä selitys tapahtumista. Se on annettava kahden viikon kuluessa.

Vidgrén on aiemmin todennut tehneensä virheitä ja suhtautuvansa asiaan vakavasti, mutta sanoo saaneensa paljon aikaankin. Hän ei asetu ehdolle kuntavaaleissa ja sanoo vetäytyneensä ehdokkuudesta.

Lue lisää: